fbpx

Pravljični večer – Morje zgodb v Trebnjem

Novice

V knjižnici Pavla Golie v Trebnjem se bo v ponedeljek, 20. novembra 2006 ob 19. uri odvil pravljični večer v okviru pripovedovalskega srečanja Morje zgodb. Pravljice so stare, zelo stare. Kdo neki jih je prvi pripovedoval? Tega ne ve nihče. Širile so se od ust do ust; babice so jih pripovedovale svojim vnukom, očetje sinovom.  […]

V knjižnici Pavla Golie v Trebnjem se bo v ponedeljek, 20. novembra 2006 ob 19. uri odvil pravljični večer v okviru pripovedovalskega srečanja Morje zgodb. Pravljice so stare, zelo stare. Kdo neki jih je prvi pripovedoval? Tega ne ve nihče. Širile so se od ust do ust; babice so jih pripovedovale svojim vnukom, očetje sinovom. 

Že dolgo je tega, ko so se prve pravljice porodile v človeški domišljiji. Preden so bile natisnjene v knjigah, so obšle mnoge dežele. V svojo prtljago so jih jemali pustolovci, trgovci in misijonarji. Ljudstva so jih na svojih velikih pohodih nosila od meje do meje, od puščave do puščave. Pravljice so potovale. V drugih jezikih so postajale drugačne. Marsikdo jim je dodal delček lastnih izkušenj in lastnega razglabljanja. Vsebina pravljic se je tako poglabljala, postajala je nenavadna in bolj ko je bila nenavadna, bolj je bila podobna življenju.

 

Pravljice vam bodo pripovedovali Drago Pirman, Ida Mlakar, Kristina Majcen, Antonija Amon, Katja Režun, Pavlina Hrovat in ostali.

 

Sledite nam

Oznake

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!