Pravljično z vlakom

Novice

Decembrske vožnje z vlaki postanejo središče pravljičnih doživetij, saj na Slovenskih železnicah že tradicionalno organizirajo posebne vožnje na katerih se lahko predvsem najmlajši potniki potopijo v čarobni svet pravljičnih junakov.

 V decembru se bo odvilo na progah Slovenskih železnic 51 voženj s pravljično animacijo. Z muzejskim vlakom in Božičkom bomo lahko potovali po različnih poteh Slovenije. Pravljične vile bodo potovale z rednimi vlaki iz smeri Maribora, Velenja, Ljubljane in Zagreba do Celja. Škrati pa bodo poskrbeli za veselo vzdušje na rednih vlakih od Nove Gorice do Bleda.

Božiček se decembra vozi z muzejskim vlakom!

Več informacij – http://www.slo-zeleznice.si/sl/

Božiček bo decembra že šesto leto zapored potoval po Sloveniji s skoraj sto let starim muzejskim vlakom, na eni izmed 28-ih voženj pa se mu lahko pridružite tudi vi!

1. decembra, se bo zapeljal med Ljubljano in Postojno, med Postojno in Sežano ter med Sežano in Novo Gorico.

2. decembra potuje med Novo Gorico in Ajdovščino, Novo Gorico in Jesenicami ter Jesenicami in Bohinjsko Bistrico. Med Ljubljano in Grosupljem ter Ljubljano in Borovnico. 

5. decembra, 6. decembra med Mariborom in Pragerskim ter Mariborom in Dravogradom. (Vožnja Dravograd – Maribor z dne 6. decembra je že razprodana.)

7. decembra ponovno vožnja na relaciji Maribor – Pragersko.

8. decembra vožnje med Zidanim Mostom in Dobovo ter Zidanim Mostom in Ljubljano.

9. decembra Novo Mesto – Črnomelj ter Novo Mesto in Sevnica.

Božičkovi vlaki nadaljujejo vožnje 16. decembra med Ljubljano in Postojno, 18. decembra med Ptujem in Pragerskim, Ljubljano in Litijo ter Ljubljano in Grosupljem. Ta dan sicer vozita dva vlaka na relaciji Ljubljana – Grosuplje, a je popoldanski z odhodom iz Ljubljane ob 18.05 že razprodan. V nedeljo 23. in ponedeljek 24. decembra se boste Božičku lahko pridružili na vožnjah med Ljubljano in Litijo ter Ljubljano in Grosupljem.

Muzejski vlak

Muzejski vlak poganja Nemška lokomotiva serije 033-037, ki je začela vozit leta 1943 v Nemčiji za nemško vojsko kot vojni transport. Božičkov muzejski vlak bo vozil v sestavi 4-4 osnih vagonov, bife vagona in službenega vagona.

Z vilami v Pravljično deželo Celje – letos ponovno tudi iz Zagreba

Že osmo leto zapored vas bodo pravljične vile na vlaku spremljale v Pravljično deželo v Celje. V središču knežjega mesta bodo vile vse do silvestrovega ustvarjale pravljično deželo doživetij za najmlajše in malo starejše. V središču knežjega mesta bodo pravljične vile v decembrskih dneh »Pravljične dežele« gostile številne glasbene goste, pravljične junake, še zlasti pa številne otroke iz vseh koncev in krajev. V decembrskih dneh najmlajše čakajo številne pravljične skrivnosti, pravljično rajanje, vilinski ples in še marsikaj zares pravljičnega, nepričakovanega in enkratnega. Obiščete jih lahko vsako dopoldne med deseto in poldnevom ter popoldne med peto in sedmo uro, seveda brezplačno.

Pravljični vlaki, na katerih bodo potnike razveseljevale pravljične vile, bodo prvič peljali do Celja iz smeri Maribora, 14. decembra. Med Mariborom in Celjem se bodo vile zapeljale še 16., 22., 25., 30. in 31. decembra. Na poti iz Ljubljane boste vile lahko srečali 15., 23., in 29. decembra, iz smeri Velenja pa 21., 27. in 31. decembra.

Navihana škrata vas bosta spremljala do Bleda

Med pravljičnimi junaki, ki potujejo z vlaki, sta letos prvič tudi navihana škrata, ki bosta v škratji šoli merila pridnost ali porednost otrok. Srečali ju boste vsako soboto in nedeljo v decembru na vlaku med postajama Nova Gorica in Bled Jezero. Pravljična animatorja bosta najmlajše presenetila s kuponi za brezplačna doživetja na Bledu.
Doživetja s škratoma Slovenske železnice soustvarjajo s Turizmom Bled ter Sava Hoteli Bled.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.