fbpx

Prenovljena “La fábrica” v Španiji

Potovanja

Stavba je rezultat kreativnega razmišljanja.

Ko je leta 1973 Ricardo Bofill zagledal propadajočo tovarno cementa, mu je takoj postalo jasno, da ima potencial – rodila se je La fábrica. Skoraj 45 let kasneje je bila tovarna preurejena v spektakularno in unikatno prebivališče. Tovarna, postavljena v okolici Barcelone, je bila onesnaževalec okolja iz časa 1. svetovne vojne, ki jo je Ricardo s svojo ekipo dodobra rekonstruiral. Po letih prenove, je arhitekt nadaljeval z ozelenitvijo stavbe in notranjost opremil kot moderni prostor za prebivanje in kot delovni prostor. La fábrica je še vedno v procesu nastajanja, saj Bofillijeva vizija za prihodnost vključuje neprestane spremembe. Iz industrijskih dimnikov, ki so včasih polnili zrak z dimom, danes poganja bujno zelenje.

spiteri::trv: “Midva sva si ogledala Baskijo, Andalucijo, Pireneje in seveda Katalonijo. Najbolj mi je bila všeč Barcelona z vsemi ramblami in njihovim Gaudijem (Sagrada Familija in Gaudijev park Palau Guell se obvezno splača videt), potem pa so še Granada z Alambro, pa Pamplona s San Ferminom (na žalost samo julija), San Sebastian je čudovit, Almerija je prav tako lepo mesto s svečanim obzidjem (teh je kar precej po Andaluciji, ki je bila dolgo časa nazaj pod Arabci), Valencija ima ful dobre paelle, Sevilla, Alicante, Elche… S Španci se da presenetljivo dobro pogovarjat tudi v angleščini, tu pa tam je pa vseeno dobrodošla španščina (recimo, ko vprašaš za smer :o)”

Vir: Boredpanda, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.