fbpx

Prepoved kolesarjenja v Šanghaju

Novice

Šanghaj namerava prepovedati kolesarjenje po nekaterih cestah v središču mesta. Hkrati bo policija zvišala kazni za prometne prekrške na kolesu. To je že vzbudilo številne proteste, saj je v 20 milijonskem mestu več kot 9 milijonov koles, njihovo število pa se poveča za milijon na leto. Kritiki prepovedi zahtevajo, naj oblasti raje bolj nadzirajo nekontrolirano […]

Šanghaj namerava prepovedati kolesarjenje po nekaterih cestah v središču mesta. Hkrati bo policija zvišala kazni za prometne prekrške na kolesu.

To je že vzbudilo številne proteste, saj je v 20 milijonskem mestu več kot 9 milijonov koles, njihovo število pa se poveča za milijon na leto. Kritiki prepovedi zahtevajo, naj oblasti raje bolj nadzirajo nekontrolirano rast osebnih avtomobilov, ki so veliko manj prijazni okolju kot kolesa. Lani se je njihovo število podvojilo na 142.801. Njihovo število so že poskušali zmanjšati s povišanjem cen registracije in omejitvami prometa v središču mesta. Kljub temu pa so po mnenju oblasti in policije glavni problem kolesarji, ki ne spoštujejo pravil, ovirajo avtomobile ter tako povzročajo gnečo in zastoje.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!