fbpx

Prepoved kolesarjenja v Šanghaju

Novice

Šanghaj namerava prepovedati kolesarjenje po nekaterih cestah v središču mesta. Hkrati bo policija zvišala kazni za prometne prekrške na kolesu. To je že vzbudilo številne proteste, saj je v 20 milijonskem mestu več kot 9 milijonov koles, njihovo število pa se poveča za milijon na leto. Kritiki prepovedi zahtevajo, naj oblasti raje bolj nadzirajo nekontrolirano […]

Šanghaj namerava prepovedati kolesarjenje po nekaterih cestah v središču mesta. Hkrati bo policija zvišala kazni za prometne prekrške na kolesu.

To je že vzbudilo številne proteste, saj je v 20 milijonskem mestu več kot 9 milijonov koles, njihovo število pa se poveča za milijon na leto. Kritiki prepovedi zahtevajo, naj oblasti raje bolj nadzirajo nekontrolirano rast osebnih avtomobilov, ki so veliko manj prijazni okolju kot kolesa. Lani se je njihovo število podvojilo na 142.801. Njihovo število so že poskušali zmanjšati s povišanjem cen registracije in omejitvami prometa v središču mesta. Kljub temu pa so po mnenju oblasti in policije glavni problem kolesarji, ki ne spoštujejo pravil, ovirajo avtomobile ter tako povzročajo gnečo in zastoje.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!