fbpx

Prepovedali bi kajenje v parkih in na plažah

Novice

New York – Newyorške mestne oblasti z županom Bloombergom na čelu se zavzemajo za prepoved kajenja v parkih in na plažah. Prvi mož New Yorka je v velemestu ob izlivu reke Hudson leta 2002 uspel uveljaviti enega od najbolj strogih protikadilskih zakonov na svetu, ki so mu mnogi nasprotovali in ga označevali za hudo kršitev […]

New York – Newyorške mestne oblasti z županom Bloombergom na čelu se zavzemajo za prepoved kajenja v parkih in na plažah. Prvi mož New Yorka je v velemestu ob izlivu reke Hudson leta 2002 uspel uveljaviti enega od najbolj strogih protikadilskih zakonov na svetu, ki so mu mnogi nasprotovali in ga označevali za hudo kršitev človekovih pravic in svoboščin. Mestne oblasti, ki so vztrajale pri svoji odločitvi in tako uspešno pregnale kadilce na prosto, bi kajenje sedaj rade prepovedale tudi v parkih, mestnih nasadih in na plažah.


Foto: dokumentacija Dnevnika

Kajenje na plažah naj bi uradno prepovedali, da zaščitijo nekadilce in otroke pred posrednim kajenjem. Kadilci, ki mu nasprotujejo, pravijo, da bi v resnični skrbi za čistejši zrak lahko prepovedali ves promet v mestu ali pa odlaganje smeti. Newyorški kadilci se sicer zavedajo, da v tem boju ne morejo zmagati. Nekateri izmed njih pa se z županovimi pobudami celo strinjajo, saj upajo, da bodo zahvaljujoč novim prepovedim lažje opustili škodljivo razvado…

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.