fbpx

Prespite v hotelu na Floridi, devet metrov pod vodo

Novice, Potovanja

Preden so ga spremenili v prenočišče, so prostor uporabljali kot raziskovalni laboratorij podmorskega življenja.

Ko popotniki iščejo prenočišče, je glavno, kar morajo imeti pri sebi, denar za plačilo. A če hočete prenočiti v prav posebnem prenočišču, boste rabili še nekaj več. Dovoljenje za potapljanje! Zakaj? Zato, ker se Jules’ Undersea Lodge v Key Largu na Floridi, ZDA, nahaja devet metrov pod gladino morja, do njega pa lahko obiskovalci pridejo, le če se potopijo do glavnih vrat na dnu bivališča, 6,4 metra pod gladino.

Jules’ Undersea Lodge

Preberi tudi: Na potep z balonom

V prenočišču je dovolj zraka, da lahko v njem največ šest gostov preživi nekaj noči, ne da bi jim bilo treba priti na površje po zrak. Prenočišče z dvema spalnicama in kopalnico so odprli leta 1986, ime pa je seveda dobilo po pisatelju Julesu Vernu, ki je med drugimi napisal tudi roman Dvajset tisoč milj pod morjem. Kljub malce nenavadni lokaciji pa prenočišče ni brez potrebne tehnologije, kot so televizija, hladilnik, celo mikrovalovna pečica in topla voda za prhanje. Preden so ga spremenili v prenočišče, so prostor uporabljali kot raziskovalni laboratorij podmorskega življenja.

Jules’ Undersea Lodge

Mika: “Če se že odpravljaš v ZDA ti bolj priporočam zahodni del te dežele. Mnogo bolj zanimiva je. Jaz sem bila navdušena nad Arizono, Nevado, Kalifornijo, lepoto narave na zahodu. Florida sama me ni prepričala. Ne rečem, da ni zanimiva za pogledat, nikakor pa se nisem mogla sprijaznost z njeno vlago, ki mi je sedla na pljuča. Na Floridi si lahko ogledaš Disneyland v Orlandu, NASA center (Cape Kennedy), Universal Studio (Orlando), Marineland, pa še kaj bi se našlo. Mi smo za prevoz najeli rent-a-car, kar je nekje najugodnejša varianta, kar se pa prenočišč tiče, ti ne morem pomagat, ker smo bili večino časa pri sorodnikih. Ko pa smo potovali po deželi, smo se pač ustavili na določeni destinaciji, poiskali hotel in prenočili. Ni bilo problema dobit prostor. Je pa dobro, da se na potovanje pripravite. Da v naprej veste, kaj bi radi videli, kam odpeljali. Mnogo informacij se dobi na internetu.”

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.