fbpx

Prespite v hotelu na Floridi, devet metrov pod vodo

Novice, Potovanja

Preden so ga spremenili v prenočišče, so prostor uporabljali kot raziskovalni laboratorij podmorskega življenja.

Ko popotniki iščejo prenočišče, je glavno, kar morajo imeti pri sebi, denar za plačilo. A če hočete prenočiti v prav posebnem prenočišču, boste rabili še nekaj več. Dovoljenje za potapljanje! Zakaj? Zato, ker se Jules’ Undersea Lodge v Key Largu na Floridi, ZDA, nahaja devet metrov pod gladino morja, do njega pa lahko obiskovalci pridejo, le če se potopijo do glavnih vrat na dnu bivališča, 6,4 metra pod gladino.

Jules’ Undersea Lodge

Preberi tudi: Na potep z balonom

V prenočišču je dovolj zraka, da lahko v njem največ šest gostov preživi nekaj noči, ne da bi jim bilo treba priti na površje po zrak. Prenočišče z dvema spalnicama in kopalnico so odprli leta 1986, ime pa je seveda dobilo po pisatelju Julesu Vernu, ki je med drugimi napisal tudi roman Dvajset tisoč milj pod morjem. Kljub malce nenavadni lokaciji pa prenočišče ni brez potrebne tehnologije, kot so televizija, hladilnik, celo mikrovalovna pečica in topla voda za prhanje. Preden so ga spremenili v prenočišče, so prostor uporabljali kot raziskovalni laboratorij podmorskega življenja.

Jules’ Undersea Lodge

Mika: “Če se že odpravljaš v ZDA ti bolj priporočam zahodni del te dežele. Mnogo bolj zanimiva je. Jaz sem bila navdušena nad Arizono, Nevado, Kalifornijo, lepoto narave na zahodu. Florida sama me ni prepričala. Ne rečem, da ni zanimiva za pogledat, nikakor pa se nisem mogla sprijaznost z njeno vlago, ki mi je sedla na pljuča. Na Floridi si lahko ogledaš Disneyland v Orlandu, NASA center (Cape Kennedy), Universal Studio (Orlando), Marineland, pa še kaj bi se našlo. Mi smo za prevoz najeli rent-a-car, kar je nekje najugodnejša varianta, kar se pa prenočišč tiče, ti ne morem pomagat, ker smo bili večino časa pri sorodnikih. Ko pa smo potovali po deželi, smo se pač ustavili na določeni destinaciji, poiskali hotel in prenočili. Ni bilo problema dobit prostor. Je pa dobro, da se na potovanje pripravite. Da v naprej veste, kaj bi radi videli, kam odpeljali. Mnogo informacij se dobi na internetu.”

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.