fbpx

Prespite v hotelu na Floridi, devet metrov pod vodo

Novice, Potovanja

Preden so ga spremenili v prenočišče, so prostor uporabljali kot raziskovalni laboratorij podmorskega življenja.

Ko popotniki iščejo prenočišče, je glavno, kar morajo imeti pri sebi, denar za plačilo. A če hočete prenočiti v prav posebnem prenočišču, boste rabili še nekaj več. Dovoljenje za potapljanje! Zakaj? Zato, ker se Jules’ Undersea Lodge v Key Largu na Floridi, ZDA, nahaja devet metrov pod gladino morja, do njega pa lahko obiskovalci pridejo, le če se potopijo do glavnih vrat na dnu bivališča, 6,4 metra pod gladino.

Jules’ Undersea Lodge

Preberi tudi: Na potep z balonom

V prenočišču je dovolj zraka, da lahko v njem največ šest gostov preživi nekaj noči, ne da bi jim bilo treba priti na površje po zrak. Prenočišče z dvema spalnicama in kopalnico so odprli leta 1986, ime pa je seveda dobilo po pisatelju Julesu Vernu, ki je med drugimi napisal tudi roman Dvajset tisoč milj pod morjem. Kljub malce nenavadni lokaciji pa prenočišče ni brez potrebne tehnologije, kot so televizija, hladilnik, celo mikrovalovna pečica in topla voda za prhanje. Preden so ga spremenili v prenočišče, so prostor uporabljali kot raziskovalni laboratorij podmorskega življenja.

Jules’ Undersea Lodge

Mika: “Če se že odpravljaš v ZDA ti bolj priporočam zahodni del te dežele. Mnogo bolj zanimiva je. Jaz sem bila navdušena nad Arizono, Nevado, Kalifornijo, lepoto narave na zahodu. Florida sama me ni prepričala. Ne rečem, da ni zanimiva za pogledat, nikakor pa se nisem mogla sprijaznost z njeno vlago, ki mi je sedla na pljuča. Na Floridi si lahko ogledaš Disneyland v Orlandu, NASA center (Cape Kennedy), Universal Studio (Orlando), Marineland, pa še kaj bi se našlo. Mi smo za prevoz najeli rent-a-car, kar je nekje najugodnejša varianta, kar se pa prenočišč tiče, ti ne morem pomagat, ker smo bili večino časa pri sorodnikih. Ko pa smo potovali po deželi, smo se pač ustavili na določeni destinaciji, poiskali hotel in prenočili. Ni bilo problema dobit prostor. Je pa dobro, da se na potovanje pripravite. Da v naprej veste, kaj bi radi videli, kam odpeljali. Mnogo informacij se dobi na internetu.”

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Kako se otroci učijo komunikacije
  Ko otroci preživljajo čas z najpomembnejšimi ljudmi v svojem življenju, razvijajo pomembne odnosne veščine, kot so dobro komuniciranje in poslušanje, tolmačenje obrazne mimike, razumevanje nebesedne komunikacije, deljenje in žrtvovanje. Kako to poteka, nam približa Andreja Vukmir Brenčič.
 • Video: Odprt pogovor z zdravnikom – Sašo Rebolj, dr. med.
  Priljubljeni moderator foruma na Med.Over.Net, urgentni zdravnik in direktor zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, nam v pogovoru s Polono Požgan na svoj način in z dobro mero humorja prikaže svet v zakulisju ambulant.
 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?