fbpx

Priljubljena četrt Notting Hill

Potovanja

Portobello Road je kmalu postal center angleške hipijevske kulture.

Notting Hill je priljubljena četrt med Londončani v zahodnem delu mesta. Slavo so mu prinesli fim s Hughom Grantom v glavni vlogi, znameniti Portobello Road market in seveda vsakoletni festival Notting Hill.

Do 19. stoletja je bilo območje precej ruralno, potem pa se je na njem naselil višji sloj srednjega prebivalstva in si uredil stanovanja v ogromnih hišah. V naslednjem stoletju so hiše razbili na manjše enote z ugodnimi najemninami, privlačne za karibske imigrante. Soseska je postajala vse bolj popularna med različnimi glasbeniki in umetniki in Portobello Road je kmalu postal center angleške hipijevske kulture.


Trgovine na Notting Hillu

Glavna tržnica se odvija v petek in soboto, manjši del pa je odprt tudi med tednom, ko domačini ponujajo sveže sadje in zelenjavo. Ob petkih prodajajo oblačila iz druge roke, ob sobotah pa se na njem trejo množice ljubiteljev starin.

pomojejenajbolsetakole: “Za prevoze po londonu je pomoje najbolš oystercard (kokr urbana) na katero naložiš al travelcard (neomejene vožnje za določeno stevilo dni) ali denar. Velja za avtobuse in podzemno.”

Barvno usklajena soseska

Začetki karnevala na Notting Hillu segajo v leto 1964, ko je afriško-karibska skupnost praznovala svoje običaje in sledila tradiciji. Po nekaj burnih letih v 70.ih in 80.ih, ko so ga spremljali družbeni protesti, nasilje in politična nesoglasja, je karneval danes eden največjih festivalov v Evropi.  Mesto v avgustu preplavijo maske, glasbene skupine in mednarodna hrana.

Utrinek s karnevala

Vir: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!