fbpx

Pripravi se na potovanje

Potovanja

Lepa beseda vedno lepo mesto najde.

# Preveri destinacijo

Preko spleta, turističnih vodičov in informacij iz prve roke, se oboroži z znanjem in informacijami o kraju ali državi, kamor potuješ.

# Preudarno z denarjem

Še pred odhodom se pozanimaj kako je s cenami, kje se splača menjati valuto, koliko stane vožnja s taksijem in koliko prenočišče. Če bo potrebno, se preizkusi v barantanju.

# Preveri svoje zdravje

Če redno jemlješ zdravila, si pred potovanjem priskrbi zadostno zalogo. Pozanimaj se o obveznih cepljenjih in jih pravočasno vključi v svoj urnik.

# Vedno bodi prijazen

Bodi prijazen do domačinom, saj lepa beseda vedno lepo mesto najde. Če pa se boš naučil še nekaj osnovnih fraz v tujem jeziku, boš zmagal.

# Ne spakiraj preveč

Da bi se izognil pakiranju nepotrebnih stvari, si pripravi seznam stvari – in se ga drži. Pri oblačilih upoštevaj navade in tradicijo države, kamor potuješ.

problem pakiranje: “Meni ja pakiranje užitek, ne vem zakaj nekatere doktorirate zraven pakiranja? Vzameš kopalke, oblačila za sprehode,perilo, dodatke za plažo, kozmetiko, dokumente, zdravila, denar in to je to? 5 minut pa sem fertik…”

# Pripravi se na kulturni šok

Ne glede na to kam greš, boš potreboval nekaj časa, da se privadiš novemu kraju, ljudem in njihovim navadam. Ne bodi preveč razočaran, če boš naletel na domačine, ki zate ne bodo zainteresirani.

Sledite nam

Oznake

# Morda boš osamljen

Čisto nič nenavadno ni, če se boš kdaj počutil osamljenega ali v dvomu. Potovanje ni le zabava, temveč je tudi spoznavanje samega sebe in osebna rast.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!