fbpx

Prvomajske počitnice: Gardaland

Novice

Italija ima vse. Skoraj vse – papeža, zgodovino, slikarje, polento, radič, pesnike, tudi kakšno afero in nenazadnje zabavo. Ena boljših je obisk Gardalanda. Pa ne samo zaradi adrenalinskega doživetja. Tudi zaradi okolice. V Gardaland se lahko odpravite z agencijo in avtobusom ali s prijatelji in z avtom. Odločitev je vaša. Če se odločite za samostojno […]

Italija ima vse. Skoraj vse – papeža, zgodovino, slikarje, polento, radič, pesnike, tudi kakšno afero in nenazadnje zabavo. Ena boljših je obisk Gardalanda.

Pa ne samo zaradi adrenalinskega doživetja. Tudi zaradi okolice. V Gardaland se lahko odpravite z agencijo in avtobusom ali s prijatelji in z avtom. Odločitev je vaša. Če se odločite za samostojno popotovanje, si vzemite nekaj dni časa. En večer, da prespite in se zjutraj odpravite v park. Spite lahko v kakšnem izmed številnih kampov v okolici Gardskega jezera – odvisno od temperatur. Kopalnice, tuši in stranišča so zelo čisti in urejeni. Obala jezera izgleda skoraj kot morska, le da na Gardskem jezeru plavajo labodi. Na pomolu lahko doživite enega izmed lepših sončnih zahodov, spijete kakšno pijačo in se imate nasploh super. Ko ste enkrat znotraj parka, se zabava prične! Odvisno od tega, koliko ljubite adrenalin, se boste usmerili na različne možnosti. Najbolj nora adrenalinska bomba je prav gotovo prosti pad. Na vrh stolpa te potegnejo počasi, sedite seveda na stolu privezani in pripasani, da ne morete pasti nikamor, razen ko vas spustijo oni. Na višini približno 50 metrov čakate, kdaj se bo  hidravlična zavora sprostila in boste začeli padati. AAAAA! Še tako pogumni aktivirajo svoje glasilke. Za pomiritev se lahko sprehodite po Divjem zahodu ali vas popeljejo s čolnom po pragozdu. Tam so še egipčanske piramide, pravljična dežela in še mnogo tega, kot na primer predstava dresiranih delfinov. Vmes pa nešteto saloonov, pizzerij in drugih ponudnikov hrane in pijače.

Za vsakogar dovolj zabave. Na poti domov je prijeten postanek Verona, kjer lahko vidite balkon, pod katerim je Romeo vzdihoval za svojo Julijo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.