fbpx

Prvomajske počitnice: Pariz

Potovanja

Mnogim predstavlja francoska prestolnica romantično izpolnitev mladostnih sanj.

V deželi je pomlad, v zraku romantika, v rokah avtokarta, ki kaže pot do Pariza. Mnogim predstavlja francoska prestolnica romantično izpolnitev mladostnih sanj.

Prvomajski prazniki so enkratna prilika za sprehode po veličastni aveniji Champs de Elysee, ki se razteza od Slavoloka zmage do parka pred Louvrom ali za posedanja v bohemski četrti Montparnase, nad katero se dviguje bazilika Sacre Couer, nočni potep v Moulin Rouge – Pariz je vse, kar si želite in od njega pričakujete. Pridete polni pričakovanja, ker ste veliko slišali o romantičnem Parizu in ne bo vas razočaral. Eifflov stolp – hoče nočeš je zaščitni znak Pariza. Dvigalo vas popelje na vrh, od koder se odpira krasen pogled na mesto. Znameniti kraljevi dvor Louvre, danes preurejen v muzej, je vreden ogleda, vendar bi vam vzelo vsaj tri dni, da ga temeljito obdelate. Je pa zato krasen pogled tudi pred Louvrom, na stekleno piramido, ki ob večerih zažari. Ne smete zamuditi sprehode skozi četrt Montmartre in vdihniti bohemski duh preteklosti in sedanjosti. Podajte se na raziskovalno pot ali v zvoniku katedrale Notre Dame še prebiva zvonar, za ljubitelje moderne umetnosti bo ravno prav Center Pompidou, za vsakogar, ki ima rad sprehode po mestnih ulicah in uživa ob utripu vsakdanjega načina življenja, je vredna obiska znamenita ulica Rivoli pa trg Vendôme in druge uličice in trgi ter parki v mestu. Za res romantičen zaključek potovanja se popeljite z ladjico po Seni.

V Parizu je še nekaj zaninivih stvari  – ena je Disneyland, ki se nahaja 32 kilometrov vzhodno od mesta. Tam lahko v pravljičnem hotelu najamete tudi hotelsko sobo. Z obiskom Disneylanda boste spet za trenutek otroci – s pravljičnimi junaki se boste spuščali z drevesnih krošenj, obiskali Mehiko in Afriko ali se čudili najvišjemu fižolčku na svetu, ki raste prav do neba.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.