Prvomajske počitnice: Rim

Prvomajske počitnice: Rim

Lacij je dežela, kjer leži prestolnica Rim – Večno mesto. Vzpon Rima je temeljil na združitvi grške in etruščanske dediščine ter odločilno vplival na razvoj ostalih mest.

Poleg tega pa boste lahko obiskali tudi nekoč pomembna etruščanska središča, kot sta Tarquinia in Cerveteri, Tivoli z antično Hadrijanovo vilo in renesančno vilo D’Estein Ostio, nekoč pomembno rimsko pristanišče. Pravzaprav nimamo izbire: Rim pomeni zgodovino.

Etruščanske katakombe, zgodnje krščanske cerkve, Kolosej, ostanki starih Rimskih trgov in kopališč, lepota španskih stopnic, renesančne palače in baročne bazilike – težko je reči, kaj vam bo vzelo dih. Večina pomembnih oglednih točk je v zgledni bližini glavne železniške postaje – Stazione Termini. Obvezno obiščite Forum Romanum in Fontano di Trevi, v katero vrzite kakšnega pol evra – le tako se boste še kdaj vrnili v večno mesto. Obenem pa si zaželite kakšno željo – menda se uresniči. Prav tako ne boste mogli mim otrga Sv. Petra in Vatikanske cerkve. Španske stopnice so najlepše proti večeru, ko sonce zahaja, in se vam odpira lep pogled na vrvež v spodnji ulici. Vsekakor ne smete zamuditi priložnosti, da si izpolnite željo in da se fotografirate s pravimi rimskimi legionarji pred Kolosejem.

Še nasvet: Vatikan in vatikanski muzej je dobro obiskati 25. aprila, ker je vsako zadnjo nedeljo v mesecu vstop prost.

Oznake: