fbpx

Raziskava: Več kot polovica Evropejcev počitnikuje vsako leto

Novice

Bruselj – Najmanj 50 odstotkov državljanov Evropske unije počitnikuje vsako leto, skoraj tri četrtine pa jih odpotuje na najmanj eno potovanje na leto, je pokazala obsežna raziskava Evropske komisije o načrtovanju počitnic. Slika je simbolična V letu 2008 je potovalo 80 odstotkov vprašanih Slovencev, med glavne razloge za potovanje pa so navedli počitek in rekreacijo […]

Bruselj – Najmanj 50 odstotkov državljanov Evropske unije počitnikuje vsako leto, skoraj tri četrtine pa jih odpotuje na najmanj eno potovanje na leto, je pokazala obsežna raziskava Evropske komisije o načrtovanju počitnic.

Slika je simbolična

V letu 2008 je potovalo 80 odstotkov vprašanih Slovencev, med glavne razloge za potovanje pa so navedli počitek in rekreacijo (38 odstotkov), sonce in plaže (26 odstotkov) ter obisk mest (10 odstotkov). Med glavnimi destinacijami so bile Hrvaška (41 odstotkov), Slovenija (14 odstotkov) in Grčija (pet odstotkov).

Raziskava je sicer pokazala, da so v trendu počitnice v domovini. Letos namerava 48 odstotkov Evropejcev počitnice preživeti v domovini, medtem ko je bilo lani takšnih 43 odstotkov.

Večina Evropejcev si počitnice lahko privošči. Med tistimi, ki letos načrtujejo dopust, jih 41 odstotkov meni, da imajo dovolj sredstev. 40 odstotkov jih je odgovorilo, da si bodo morali postaviti prioritete pri porabi, da pa si bodo vseeno lahko privoščili počitnice. Enajst odstotkov jih je odgovorilo, da imajo resne finančne težave, ki bi lahko vplivale na njihove počitniške načrte…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!