fbpx

Raziskava: Več kot polovica Evropejcev počitnikuje vsako leto

Novice

Bruselj – Najmanj 50 odstotkov državljanov Evropske unije počitnikuje vsako leto, skoraj tri četrtine pa jih odpotuje na najmanj eno potovanje na leto, je pokazala obsežna raziskava Evropske komisije o načrtovanju počitnic. Slika je simbolična V letu 2008 je potovalo 80 odstotkov vprašanih Slovencev, med glavne razloge za potovanje pa so navedli počitek in rekreacijo […]

Bruselj – Najmanj 50 odstotkov državljanov Evropske unije počitnikuje vsako leto, skoraj tri četrtine pa jih odpotuje na najmanj eno potovanje na leto, je pokazala obsežna raziskava Evropske komisije o načrtovanju počitnic.

Slika je simbolična

V letu 2008 je potovalo 80 odstotkov vprašanih Slovencev, med glavne razloge za potovanje pa so navedli počitek in rekreacijo (38 odstotkov), sonce in plaže (26 odstotkov) ter obisk mest (10 odstotkov). Med glavnimi destinacijami so bile Hrvaška (41 odstotkov), Slovenija (14 odstotkov) in Grčija (pet odstotkov).

Raziskava je sicer pokazala, da so v trendu počitnice v domovini. Letos namerava 48 odstotkov Evropejcev počitnice preživeti v domovini, medtem ko je bilo lani takšnih 43 odstotkov.

Večina Evropejcev si počitnice lahko privošči. Med tistimi, ki letos načrtujejo dopust, jih 41 odstotkov meni, da imajo dovolj sredstev. 40 odstotkov jih je odgovorilo, da si bodo morali postaviti prioritete pri porabi, da pa si bodo vseeno lahko privoščili počitnice. Enajst odstotkov jih je odgovorilo, da imajo resne finančne težave, ki bi lahko vplivale na njihove počitniške načrte…


Sledite nam


RSS Ustavi se!