fbpx

Raziskava: Več kot polovica Evropejcev počitnikuje vsako leto

Novice

Bruselj – Najmanj 50 odstotkov državljanov Evropske unije počitnikuje vsako leto, skoraj tri četrtine pa jih odpotuje na najmanj eno potovanje na leto, je pokazala obsežna raziskava Evropske komisije o načrtovanju počitnic. Slika je simbolična V letu 2008 je potovalo 80 odstotkov vprašanih Slovencev, med glavne razloge za potovanje pa so navedli počitek in rekreacijo […]

Bruselj – Najmanj 50 odstotkov državljanov Evropske unije počitnikuje vsako leto, skoraj tri četrtine pa jih odpotuje na najmanj eno potovanje na leto, je pokazala obsežna raziskava Evropske komisije o načrtovanju počitnic.

Slika je simbolična

V letu 2008 je potovalo 80 odstotkov vprašanih Slovencev, med glavne razloge za potovanje pa so navedli počitek in rekreacijo (38 odstotkov), sonce in plaže (26 odstotkov) ter obisk mest (10 odstotkov). Med glavnimi destinacijami so bile Hrvaška (41 odstotkov), Slovenija (14 odstotkov) in Grčija (pet odstotkov).

Raziskava je sicer pokazala, da so v trendu počitnice v domovini. Letos namerava 48 odstotkov Evropejcev počitnice preživeti v domovini, medtem ko je bilo lani takšnih 43 odstotkov.

Večina Evropejcev si počitnice lahko privošči. Med tistimi, ki letos načrtujejo dopust, jih 41 odstotkov meni, da imajo dovolj sredstev. 40 odstotkov jih je odgovorilo, da si bodo morali postaviti prioritete pri porabi, da pa si bodo vseeno lahko privoščili počitnice. Enajst odstotkov jih je odgovorilo, da imajo resne finančne težave, ki bi lahko vplivale na njihove počitniške načrte…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.