fbpx

Raziskava: Več kot polovica Evropejcev počitnikuje vsako leto

Novice

Bruselj – Najmanj 50 odstotkov državljanov Evropske unije počitnikuje vsako leto, skoraj tri četrtine pa jih odpotuje na najmanj eno potovanje na leto, je pokazala obsežna raziskava Evropske komisije o načrtovanju počitnic. Slika je simbolična V letu 2008 je potovalo 80 odstotkov vprašanih Slovencev, med glavne razloge za potovanje pa so navedli počitek in rekreacijo […]

Bruselj – Najmanj 50 odstotkov državljanov Evropske unije počitnikuje vsako leto, skoraj tri četrtine pa jih odpotuje na najmanj eno potovanje na leto, je pokazala obsežna raziskava Evropske komisije o načrtovanju počitnic.

Slika je simbolična

V letu 2008 je potovalo 80 odstotkov vprašanih Slovencev, med glavne razloge za potovanje pa so navedli počitek in rekreacijo (38 odstotkov), sonce in plaže (26 odstotkov) ter obisk mest (10 odstotkov). Med glavnimi destinacijami so bile Hrvaška (41 odstotkov), Slovenija (14 odstotkov) in Grčija (pet odstotkov).

Raziskava je sicer pokazala, da so v trendu počitnice v domovini. Letos namerava 48 odstotkov Evropejcev počitnice preživeti v domovini, medtem ko je bilo lani takšnih 43 odstotkov.

Večina Evropejcev si počitnice lahko privošči. Med tistimi, ki letos načrtujejo dopust, jih 41 odstotkov meni, da imajo dovolj sredstev. 40 odstotkov jih je odgovorilo, da si bodo morali postaviti prioritete pri porabi, da pa si bodo vseeno lahko privoščili počitnice. Enajst odstotkov jih je odgovorilo, da imajo resne finančne težave, ki bi lahko vplivale na njihove počitniške načrte…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.