fbpx

Rijksmuseum, zakladnica nizozemske umetnosti

Potovanja

V Rijksmuseumu lahko preživimo cel dan.

Rijksmuseum v Amsterdamu je narodni muzej Nizozemske, v katerem je shranjena najbogatejša zbirka nizozemskih umetniških del. Na ogled je postavljenih več kot 8000 eksponatov, vključno z mojstrovinami nizozemskih slikarjev kot so Rembrandt, Jacob Isaakszoon van Ruisdael in Hans Hals.

Sam muzej je ogromen. Če bi se želeli sprehoditi skozi vse njegove sobane, bi morali prehoditi, kar 1,5 kilometra. Pred obiskom muzeja je tako priporočljivo, da načrtujemo, katere umetnine bi si najbolj radi ogledali in se najprej odpravimo tja. Če nam po tem ostane še kaj energije, se sprehodimo še skozi preostali del razstave.

barbara zuf: “Sem bila pred enim letom. Prekrasno mesto, center lahko daš čez peš, pa tudi tramvaji niso pretirano dragi. V centru ob obali (pri glavni postaji) je en kup turističnih ponudnikov. Mi smo vzeli ogled mesta z busom + ladjico (cca 20€) in je bilo kar zanimivo, traja par ur. Sicer pa je en kup muzejev (VanGogh, Rembrandt, Rijksmuseum….) to je pri Vongele parku na območju Leidseplain. Tu je tudi žurersko območje za zvečer, en kup kafičev in barov z muziko… Fino. V centru na Damsquaru imaš muzej voščenih lutk, vsekakor pa je vredno videt Hišo Ane Frank. Pa vse tiste kanale. Pa na Red light district ne pozabit, je treba to videti. Pa njihove tržnice z rožami in knjigami….Nam je itak časa zmanjkalo za vse.”

Najbolj znana slika v muzeju je Rembrandtova Nočna straža
Največji eksponat je Pienemanova Bitka pri Waterlooju, ki je široka 823 cm in visoka 576 cm

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio, ageofrevolution

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!