fbpx

Rogaška Slatina – majhen, a edinstven kraj na vzhodu Slovenije

Aktualno, Novice

Rogaška Slatina je danes veliko več kot zdravilišče.

Prenatrpani urniki in vsakodnevni stres nas silijo k razmišljanju, kje najti mir, sproščujoče vzdušje in pobeg iz vsakdanjika. Pozabljamo, kako blizu so kraji, kjer lahko na enem mestu najdemo vse to in še mnogo več. Tokrat vas popeljemo v majhen, a edinstven kraj na vzhodu Slovenije. Rogaška Slatina je danes eno najbolj priljubljenih evropskih zdravilišč. Zdravilni naravni dejavniki, strokovna zdravstvena obravnava, celovita storitev ter prijaznost osebja privabljajo in so hkrati razlogi za vračanje.
Gre za atraktiven kraj, ki 400 letno tradicijo prepleta s sodobno medicino. Rogaška Slatina je danes veliko več kot zdravilišče. Čeprav je zaradi edinstvene naravne mineralne vode eno najbolj priljubljenih evropskih zdravilišč, nam Rogaška Slatina ponuja veliko več.

Legenda o nastanku Rogaške Slatine govori o tem, da je bog Apolon nagovoril krilatega konja Pegaza, da na tukajšnjem ozemlju s kopitom udari v tla, in tako odpre pot na površje izviru zdravilne rogaške vode. Zaradi tega je Pegaz simbol tega kraja in je prisoten v grbu in zastavi Rogaške Slatine.

Pitje naravne mineralne vode Donat Mg poteka v znameniti stekleni pivnici mineralnih vod v Medical centru Rogaška. Pitje vode na izviru je svojevrsten ritual, ki je v pravilni kombinaciji z ostalimi faktorji in postopki za zdravje neprecenljivega pomena. Zdravilnost rogaške vode dokazujejo številne analize in raziskave ter nešteto zadovoljnih gostov iz Slovenije in tujine.

Ob mineralni kopeli in fango oblogah se večina gostov odloči za različne vrste masaž, pri katerih dajemo poudarek predvsem na medicinske in terapevtske masaže, zelo učinkovita je manualna terapija, imamo pa tudi celo vrsto sprostitvenih masaž.

V Medical centru Rogaška je zaposlenih 40 zdravnikov specialistov na različnih področjih gastroenetrologije, kardiologije, dermatologije, ultrazvočna, rentgenska dejavnosti, ginekologije, urologije, pulomologije, alergologije, otorinolaringologije, ortopedije in fiziatrije. Celovita in strokovna zdravstvena obravnava je tista, na kateri je največji poudarek. Ekipa strokovnjakov se stalno izobražuje, sledi novostim in razvija nove programe. Zdravniki imajo osebni pristop, vrhunsko znanje in najsodobnejšo opremo. V našem vrhunsko opremljenem laboratoriju izvajamo preiskave krvi, urina in blata, znotraj katerih opravljamo več kot 130 različnih analiz.

Zdravilni naravni dejavniki, strokovna zdravstvena obravnava, celovita storitev ter prijaznost osebja privabljajo in so hkrati razlogi za vračanje. Poleg različnih zdravstvenih programov ter programov za preventivo in dobro počutje, se kraj ponaša tudi s prekrasno okolico, ki jo je vredno raziskati.  Zaradi blage klime je obisk tega čarobnega kraja primeren preko celega leta. Ne gre prezreti, da se tam nahaja edino zdravilišče v Sloveniji, ki je usmerjeno v zdravljenje bolnikov obolelih na prebavnem sistemu.

Zdravilišče obiskujejo predvsem tisti, ki se zavedajo pomena in vpliva neprecenljive naravne mineralne vode Donat Mg na zdravje, tisti, ki se zavedajo pomembnosti preventivnih pregledov, in tisti, ki potrebujejo mirno okolje za sprostitev. Zdravilišče tudi kot edino v Sloveniji ponuja celovito zdraviliško zdravljenje – rehabilitacijo po boleznih prebavnega sistema in metabolnih boleznih.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

 

Poleg zdravja se v centru posvečajo tudi zunanji lepoti, ki povečuje samozavest posameznikov. To jim omogoča oddelek kozmetike, oddelek estetske dermatologije ter oddelek estetske plastične kirurgije. S pomočjo vrhunske tehnologije, z individualno prilagojenimi fizioterapevtskimi postopki, kineziološkim treningom, raznimi anticelulitnimi oblogami ter nasveti izkušenih nutricionistov Medical centra Rogaška se lahko na več načinov izoblikuje telo, zmanjša celulit in obseg na točno določenih delih telesa ter izboljša tonus kože.

Poleg tega jih odlikujejo najsodobnejša oprema, tradicija in naravni dejavniki. Za vas bodo tam skrbeli vrhunski in priznani strokovnjaki iz različnih področij medicine.


Sledite nam


RSS Ustavi se!