fbpx

Romantične Firence

Potovanja

Firence so odlična izbira za vikend izlet.

Firence so glavno mesto italijanske Toskane in od leta 1982 so na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Mesto z več kot 400.000 prebivalci leži ob reki Arno in po svoji podobi prav nič ne zaostaja za Benetkami ali Rimom. Med turisti je priljubljeno za obisk skozi vse leto. Za najboljši razgled v mestu se povzpnite na Piazzale Michelangelo, ki nudi prečudovit razgled na celotne Firence.

Firence so primerne za vikend izlet, saj so od Slovenije oddaljene le približno pet ur vožnje z avtom. Veljajo za eno izmed najbolj romantičnih mest v Evropi in ponujajo nešteto kulturnih dogodkov ter muzejev v regiji. Če ste v mestu le kratek čas, si izberite enega ali največ dva. Mi priporočamo znamenito galerijo Uffizi, vstopnice pa lahko kupite, kar preko spleta in se izognete čakanju v vrsti.

Zima1: “Neapelj, Capri, Pompeji, Vezuv… vse to sem videla. Domnevam, da se boste vozili tudi po sončni cesti, obiskali Sorrento in še kaj. 5 dni sem potovala po tem predelu in mi ni bilo niti za trenutek žal. Res ponekod “ni ne vem kaj”, a občutiš mesto, utrip, pa čepravi vidiš neapeljso svinjarijo. Eden najlepših izletov je bil ravno ta. Vseh turističnih točk niti nisem videla, bolj mi je všeč pohajkovati in iti med “navadne” ljudi kot pa v muzeje.”

Detajli na kupoli
Pogled na reko Arno
Galerija Uffizi

Vir: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.