fbpx

Romantične Firence

Potovanja

Firence so odlična izbira za vikend izlet.

Firence so glavno mesto italijanske Toskane in od leta 1982 so na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Mesto z več kot 400.000 prebivalci leži ob reki Arno in po svoji podobi prav nič ne zaostaja za Benetkami ali Rimom. Med turisti je priljubljeno za obisk skozi vse leto. Za najboljši razgled v mestu se povzpnite na Piazzale Michelangelo, ki nudi prečudovit razgled na celotne Firence.

Firence so primerne za vikend izlet, saj so od Slovenije oddaljene le približno pet ur vožnje z avtom. Veljajo za eno izmed najbolj romantičnih mest v Evropi in ponujajo nešteto kulturnih dogodkov ter muzejev v regiji. Če ste v mestu le kratek čas, si izberite enega ali največ dva. Mi priporočamo znamenito galerijo Uffizi, vstopnice pa lahko kupite, kar preko spleta in se izognete čakanju v vrsti.

Zima1: “Neapelj, Capri, Pompeji, Vezuv… vse to sem videla. Domnevam, da se boste vozili tudi po sončni cesti, obiskali Sorrento in še kaj. 5 dni sem potovala po tem predelu in mi ni bilo niti za trenutek žal. Res ponekod “ni ne vem kaj”, a občutiš mesto, utrip, pa čepravi vidiš neapeljso svinjarijo. Eden najlepših izletov je bil ravno ta. Vseh turističnih točk niti nisem videla, bolj mi je všeč pohajkovati in iti med “navadne” ljudi kot pa v muzeje.”

Detajli na kupoli
Pogled na reko Arno
Galerija Uffizi

Vir: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!