fbpx

Romantične Firence

Potovanja

Firence so odlična izbira za vikend izlet.

Firence so glavno mesto italijanske Toskane in od leta 1982 so na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Mesto z več kot 400.000 prebivalci leži ob reki Arno in po svoji podobi prav nič ne zaostaja za Benetkami ali Rimom. Med turisti je priljubljeno za obisk skozi vse leto. Za najboljši razgled v mestu se povzpnite na Piazzale Michelangelo, ki nudi prečudovit razgled na celotne Firence.

Firence so primerne za vikend izlet, saj so od Slovenije oddaljene le približno pet ur vožnje z avtom. Veljajo za eno izmed najbolj romantičnih mest v Evropi in ponujajo nešteto kulturnih dogodkov ter muzejev v regiji. Če ste v mestu le kratek čas, si izberite enega ali največ dva. Mi priporočamo znamenito galerijo Uffizi, vstopnice pa lahko kupite, kar preko spleta in se izognete čakanju v vrsti.

Zima1: “Neapelj, Capri, Pompeji, Vezuv… vse to sem videla. Domnevam, da se boste vozili tudi po sončni cesti, obiskali Sorrento in še kaj. 5 dni sem potovala po tem predelu in mi ni bilo niti za trenutek žal. Res ponekod “ni ne vem kaj”, a občutiš mesto, utrip, pa čepravi vidiš neapeljso svinjarijo. Eden najlepših izletov je bil ravno ta. Vseh turističnih točk niti nisem videla, bolj mi je všeč pohajkovati in iti med “navadne” ljudi kot pa v muzeje.”

Detajli na kupoli
Pogled na reko Arno
Galerija Uffizi

Vir: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!