fbpx

Rusija testira balistične rakete dolgega dosega

Novice

Moskva – Rusija je preizkusno izstrelila tri medcelinske balistične rakete, od tega dve s podmornic na nasprotnih obalah države. Eno raketo so izstrelili s podmornice v Ohotskem morju severno od Japonske, drugo pa s podmornice v Barentsovem morju vzhodno od Norveške. Tretja raketa je poletela iz Plesetska na severozahodu Rusije. Vse rakete so uspešno zadele […]

MoskvaRusija je preizkusno izstrelila tri medcelinske balistične rakete, od tega dve s podmornic na nasprotnih obalah države.

Eno raketo so izstrelili s podmornice v Ohotskem morju severno od Japonske, drugo pa s podmornice v Barentsovem morju vzhodno od Norveške. Tretja raketa je poletela iz Plesetska na severozahodu Rusije.

Vse rakete so uspešno zadele tarče

Prva raketa je poletela več tisoč kilometrov proti zahodu in uspešno zadela tarčo na severozahodu Rusije, ostali dve pa sta preleteli podobno razdaljo proti vzhodu in zadeli tarči na polotoku Kamčatka…..

Foto: Reuters 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.