fbpx

S čim manj stroški po Londonu

Novice

Večina britanskih muzeje je brez vstopnine London velja za turiste za enega dražjih mest, zato je tu nekaj nasvetov, kako si mesto ogledati s čim manj stroški. Najprej boste najverjetneje potrebovali prenočišče. Priljubljene spletne strani za popotnike so dober začetek, saj lahko tam najdete prenočišče v mladinskih prenočiščih ali dražjih hotelih. Tako lahko konec aprila […]

Večina britanskih muzeje je brez vstopnine

London velja za turiste za enega dražjih mest, zato je tu nekaj nasvetov, kako si mesto ogledati s čim manj stroški.

Najprej boste najverjetneje potrebovali prenočišče. Priljubljene spletne strani za popotnike so dober začetek, saj lahko tam najdete prenočišče v mladinskih prenočiščih ali dražjih hotelih. Tako lahko konec aprila najamete sobo v Londonski šoli za ekonomijo za 45 evrov in si delite kopalnico z drugimi, enkrat več pa boste odšteli za noč v prenovljenem hotelu Strand Place.

Tudi ogled londonskega muzeja (Museum of London) je brezplačen. Obiskovalci pa bodo lahko odkrivali arheološko zgodovino Londona, od Rimljanov skozi srednji vek do sodobnosti.

Najcenejši in pogosto najhitrejši način za premikanje po mestu je peš. Tako si lahko označite znamenitosti, ki jih želite videti in si sestavite svojo peš turo. Za daljše razglede je primeren dvojni londonski avtobus ali podzemna železnica. Pri tem ne pozabite na Oyster card – ki vam bo prinesla prihranek pri uporabi javnega prevoza. Običajno je prevoz, plačan z omenjeno kartico pol cenejši, kot če je plačan z gotovino. Če vam na kartici ostane kaj denarja, vam ga vrnejo.

Foto: EPA

Henry Wellcome, soustanovitelj Burroughs Wellcome & Co, je bil velik zbiratelj. Zdaj si lahko na razstavi njegove zbirke (Wellcome Collection) ogledate več kot milijon predmetov, ki so povezani z medicino in zdravjem. Med drugim si lahko ogledate rezilo z giljotine, čevelj Florence Nightingale ter Napoleonovo zobno ščetko. Vstop je brezplačen.

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.