fbpx

S plesom ob Stonehengu v najdaljši dan

Novice

Ob poletnem solsticiju se je pri kamnitem antičnem spomeniku Stonehenge na jugu Velike Britanije zbralo okoli 20.000 ljudi, ki so želeli s plesom in glasbo pozdraviti prebujanje najdaljšega dne na severni zemeljski polobli. Salisbury – Tisoči pripadnikov filozofije new age in drugih radovednežev je zaplesalo v ponedeljkov sončni vzhod pred kamnitim spomenikom Stonehenge v pozdrav […]

Ob poletnem solsticiju se je pri kamnitem antičnem spomeniku Stonehenge na jugu Velike Britanije zbralo okoli 20.000 ljudi, ki so želeli s plesom in glasbo pozdraviti prebujanje najdaljšega dne na severni zemeljski polobli.

Salisbury – Tisoči pripadnikov filozofije new age in drugih radovednežev je zaplesalo v ponedeljkov sončni vzhod pred kamnitim spomenikom Stonehenge v pozdrav poletnemu solsticiju. Okoli 20.000 ljudi se je zbralo na nižini blizu Salisburyja na jugu Velike Britanije, da bi videli sončni vzhod ob 4.52 uri in se zabavali na sledeči celonočni zabavi.

Dogodek vsako leto privabi številne alternativno misleče ljudi, da so tam priča rojstvu najdaljšega sneva v letu. Ob poletnem solsticiju ob sončnem vzhodu skozi obok petnega kamna (Heel stona) posije sonce.

Zadnjih nekaj let obiskovalci niso imeli sreče, da bi videli sončni vzhod, saj je bilo vreme oblačno. “Lep sončen vzhod se zgodi enkrat na deset let in letos se je,” je doživetje opisoval presrečni Simon Banton, 45-letni prostovoljec ustanove, ki upravlja s tem naravnim spomenikom….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.