fbpx

S plesom ob Stonehengu v najdaljši dan

Novice

Ob poletnem solsticiju se je pri kamnitem antičnem spomeniku Stonehenge na jugu Velike Britanije zbralo okoli 20.000 ljudi, ki so želeli s plesom in glasbo pozdraviti prebujanje najdaljšega dne na severni zemeljski polobli. Salisbury – Tisoči pripadnikov filozofije new age in drugih radovednežev je zaplesalo v ponedeljkov sončni vzhod pred kamnitim spomenikom Stonehenge v pozdrav […]

Ob poletnem solsticiju se je pri kamnitem antičnem spomeniku Stonehenge na jugu Velike Britanije zbralo okoli 20.000 ljudi, ki so želeli s plesom in glasbo pozdraviti prebujanje najdaljšega dne na severni zemeljski polobli.

Salisbury – Tisoči pripadnikov filozofije new age in drugih radovednežev je zaplesalo v ponedeljkov sončni vzhod pred kamnitim spomenikom Stonehenge v pozdrav poletnemu solsticiju. Okoli 20.000 ljudi se je zbralo na nižini blizu Salisburyja na jugu Velike Britanije, da bi videli sončni vzhod ob 4.52 uri in se zabavali na sledeči celonočni zabavi.

Dogodek vsako leto privabi številne alternativno misleče ljudi, da so tam priča rojstvu najdaljšega sneva v letu. Ob poletnem solsticiju ob sončnem vzhodu skozi obok petnega kamna (Heel stona) posije sonce.

Zadnjih nekaj let obiskovalci niso imeli sreče, da bi videli sončni vzhod, saj je bilo vreme oblačno. “Lep sončen vzhod se zgodi enkrat na deset let in letos se je,” je doživetje opisoval presrečni Simon Banton, 45-letni prostovoljec ustanove, ki upravlja s tem naravnim spomenikom….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!