fbpx

Samo še 5 minut …

Aktualno, Novice

Tako smo se odločili, da jo za 13. rojstni dan odpeljemo v Hotel Terme**** ter seveda v zimsko Termalno riviero.

Že od nekdaj praznujemo rojstne dneve malo drugače. Tokrat se je 13-letnica odločila, da bi želela doživeti Terme Čatež, ker še ni preizkusila njihovih atrakcij. Ko smo se poleti peljali mimo Čateža, je v daljavi zagledala razvejane tobogane, in na najino obljubo ni pozabila.

Tako smo se odločili, da jo za 13. rojstni dan odpeljemo v Hotel Terme**** ter seveda v zimsko Termalno riviero. Cilj, da v 24 urah doživimo čim več, nas je pognal v aktivno dogodivščino – v 24-tih urah osvojiti mesto v malem, kar kompleks Term Čatež zagotovo je.

Že v prvih minutah, ko smo bili v sobi, smo imeli pripravljene kopalke, brisače in se sprehodili do zimske Termalne riviere. Ob poti so nas na desni in levi strani spremljale trgovine, paša za oči in mamljivo za hčerki.

DSC_0059V treh urah v zimski Termalni revieri je bilo največkrat slišano: “Samo še 5 minut!” Vsaka atrakcija se jima je zdela nekaj norega, zmagovalni sta bili proga za deskanje in bazen z valovi. Seveda sta doživeli celoten vodni raj na več kot 2.300 m2 – divjo reko in tobogan, bazen nepravilnih oblik, tobogan črna luknja, gusarsko ladjo, …

Ko sta hčerki sproščali svoj adrenalin, sva se midva odločila za masažna ležišča, whirlpool, vodne slapove. Ni boljšega kot sproščujoč pogovor z možem, medtem, ko za fizično telo poskrbi brbotajoča voda.

 

Obljuba, da kopanje za današnji dan še ni zaključeno, je bil pogoj, da smo se vrnili v hotel Terme.

Saj veste, kako voda utrudi, kajne? Tako smo se med potjo nazaj ustavili v slaščičarni Urška in se posladkali s kostanjevo rezino in kostanjevim pirejem s smetano. Mljask, kako je bilo dobro!

DSC_0082

Po vrnitvi v hotel je bilo potrebno držati obljubo. Z možem sva se odločila za svet savn, dekleti pa sta odšli v hotelski bazen. Zunanja savna me je navdušila. Vroče telo sem ohladila v mrzlem bazenu in se prepustila, da mi je dež “tapkal” po telesu, glavi ter sproščal vse napetosti. Plavanje v zunanjem bazenu hotela je bilo, kljub dežju, romantično. Dan kopanja in razvajanja smo zaključili mirno, v bazenu s pogledom na čudovito naravo.

DSC_0087

Med večerjo smo se pogovarjali, kako zabavno je praznovati v mega termalnem raju Term Čatež, ko vsak med nami najde svoj adrenalin in sprostitev; vsi skupaj pa povezanost med seboj.

Po večerji sva si z možem želela posedeti ob klavirski glasbi, hčerki pa sta se odločili, da nadaljujemo v mini casinoju. Pot do postelje je pospremil pogovor o igrah na srečo in kaj sreča je. Skupna odločitev – sreča je, da smo danes skupaj, tukaj.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

 

Naslednje jutro smo po zajtrku odšli na vzdržljivostno plavanje, kdo večkrat preplava bazen. Za rojstni dan si je hči priplavala zmago.

 

Program ujet v 24-tih urah je izziv, zato pestrega programa animacij za otroke in odrasle, ki jih ponujajo v Termah Čatež nismo doživeli v popolnosti.  Potrebno bi bilo več dni oddiha, bi hčerki lahko doživeli številne delavnice. Škoda, da se nismo odločili za to avanturo v času krompirjevih počitnic. Tako bi lahko postali gusarji, iskali škrata Čateža, naredili svojo medaljo, iskali po indijansko, izdelovali nore ropotuljice, se naučili zdravo kuhati, se skupaj igrali “sago somraka”, ustvarjali buče in se pripravili na noč čarovnic.DSC_0089

Terme Čatež sestavljajo Hotel Terme (udobje bivanja, mirno razkošje vsega), Hotel Toplice (za družine in ljubitelje aktivnih počitnic), Hotel Čatež (zakladnica zdravja in dobrega počutja), Spa & Wellness center (svet dobrega počutja), kamp in apartmaji. Pa tudi na slovenski obali smo prebrali, da je čudovito, kjer prav tako ponujajo  čofotanje v topli vodi tudi v času krompirjevih počitnic in ne le poleti….DSC_0085

Preden se je naša 24-urna dogodivščina zaključila, smo se popeljali mimo Apartmajev in kampa, Gusarskega zaliva, Indijanske vasi in Divjega zahoda ter si postavili cilj, kje preživeti nekaj dni prihajajočega poletja in doživeti zunanje bazene.

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!