fbpx

Sava Turizem v prvih osmih mesecih

Aktualno, Novice

Skupina Sava Turizem je v obdobju januar – avgust ustvarila 44,7 milijonov evrov prihodkov iz prodaje.

Skupina Sava Turizem je v obdobju januar – avgust ustvarila 44,7 milijonov evrov prihodkov iz prodaje, kar je za blizu 6 odstotkov več kot lani. 

Odlični poslovni rezultati Save Turizem so posledica sinergijskih učinkov reorganizacije družbe, zagona investicijskega cikla, vpeljave novih projektov in razvoja inovativnih produktov, strateško usmerjenih prodajnih in marketinških aktivnosti, nadgradnje sodelovanja z lokalnimi okolji, vpetosti v družbeno odgovorne projekte, izjemnega angažmaja zaposlenih in osredotočenosti na gosta.

Investicije: novi inovativni produkti, vlaganja v izboljšanje energetske učinkovitosti, prenove namestitvenih kapacitet, vlaganja v zdravstvo

Sava Turizem je v okviru razpoložljivih lastnih virov v letu 2012 ponovno oživila investicijski cikel in v treh letih investirala 12,2 milijona evrov, v letošnjem letu pa dodatno 4,5 milijonov evrov. Najprej so se lotili nujnih sanacijskih del, nato pa so pričeli z investicijami v produkte.

Na Bledu so investirali v razširitev glamping naselja z ureditvijo pet gozdnih vil in wellnessa v naravi, v letošnjem letu so uredili nove družinske glamping hiške. Po vzoru Bleda so glamping Vinsko vas uredili v kampu Terme Ptuj. V tem obdobju so bila izvedena večja vlaganja na področju zdravstva in zdravstvene opreme: nakup medicinskega centra Cardial v Ljubljani, v Zdravilišču Radenci so pridobili najsodobnejši 3D ultrazvok in prenovili znamenite  mineralne kopeli. V Grand Hotelu Primus na Ptuju so v skladu z repozicioniranjem hotela  kupili najsodobnejšo opremo na področju medico-wellnessa – novi medicinsko podprti tretmaji za naravno oblikovanje in pomlajevanje. Hotelske kapacitete so prenovili v hotelih Radin v Radencih, v Grand Hotelu Toplice in Park na Bledu, del sob in kopalnic so prenovili v hotelu Livada Prestige v Termah 3000-Moravskih Toplicah, kjer so izvedli rekonstrukcijo in prilagoditev sobnih kopalnic za uporabo telesno prizadetim osebam ter s prenovo restavracije hotela Termal povečali kapaciteto sedišč, obnovili teraso kopališča hotela Livada Prestige ter izvedli celovito obnova obbazenskih površin kopališkega kompleksa, v teku je prenova kopališča v hotelu Termal.

Energetske sanacije hotelih so izvedli v Radencih, na Bledu in na Ptuju, kjer so energetsko učinkovitost hotela izboljšali z inovativnim pasivnim hlajenjem, kar je novost v Sloveniji.

Razvoj novih produktov

Poslovna srečanja in kongresi: Zelena srečanja in vključevalnje lokalnega v spremljevalne programe

Z razvojem produkta Zelenih srečanj želijo organizatorjem dogodkov na Bledu ponuditi možnost, da pri načrtovanju upoštevajo tudi trajnostne in okoljske kriterije. S pridom izkoriščajo eno od pomembnih prednosti Bleda, to je ugodna lego ključnih objektov in njihove bližine. Hrana, pridelana v lokalnem okolju, ima prednost v oblikovanju gostinske ponudbe, vpeljujejo tudi slovensko t.i. super hrano. Tudi v motivacijske programe vključujejo trajnostno komponento z namenom izpostaviti bogato naravno in kulturno dediščino Bleda in okolice. Udeleženci programov spoznavajo tradicionalne obrti ali pa doživijo Bled v slogu prvih turistov, ki so obiskovali Riklijev Naravni zdravilni zavod. Oblikujejo tudi naslednje zanimive spremljevalne programe: poslovni gostje posadijo sveža zelišča in si ob pomoči kuharjev piknik kosilo pripravijo kar sami, ali pa jim mizo pogrnejo v hotelski kuhinji Grand Hotela Toplice, kjer chef ustvarja kulinarične kreacije. Timski duh lahko kalijo z blejskimi športniki – veslaškimi olimpijci, ki jih z osmerci vodijo vse do otočka in zaslužene potice…

Vpeljujejo nove koncepte preživljanja počitnic: JEJMO BOLJE!

V skladu s smernicami in življenjskim slogom različnih ciljnih skupin so vpeljali nov kulinarični produkt Jejmo bolje! V sodelovanju s priznano nutricionistko Mojco Cepuš gostje osveščajo o zdravem prehranjevanju z vnaprej pripravljenimi predlogi jedilnikov (program Befit v Termah Ptuj in Izberimo zdravo v Zdravilišču Radenci). Novost letošnjega poletja so prilagojeni jedilniki za najmlajše goste, Radencih pa so konec poletja v sodelovanju z Mojco Cepuš vpeljali jedilnike za zdravje srca.

Pri ustvarjanju jedi v vseh destinacijah Sava Turizma posebno pozornost posvečajo vključevanju lokalne sezonske hrane in lokalnim specialitetam.

 Spodbujajo spoznavanje lokalnih okolij: Nasvet za dobro se imet

V vseh šestih destinacijah Sava Turizma goste spodbujajo k aktivnemu počitnikovanju v njihovih destinacijah in v okolici. Pripravili so številne nasvete za izlete v lokalno okolje (več na www.nasvetzadobroseimet.si)

Novi medico-wellness produkti v Grand Hotelu Primus, Terme Ptuj

Ob najsodobnejši medicinski podpori so široko ponudbo medico – wellness centra Valens Augusta obogatili z najnovejšimi medicinskimi tretmaji za oblikovanje telesa in naravno pomlajevanje: Reviderm, Med Visage, Med Contour in Oxy System. Po mnenju stroke so ti lepotni tretmaji trenutno najbolj učinkoviti in zagotavljajo najbolj dolgotrajne učinke (več na www.lepotnitretmaji.si)

Spodbujajo enodnevne obiske Bleda

Z namenom privabiti več enodnevnih obiskovalcev Bleda so oblikovali privlačne enodnevne programe za različne starostne skupine. Sladkanje z edino pravo Originalno blejsko kremno rezino z najlepšim razgledom, podoba alpskega raja, nabiranje plavalnih kilometrov v Blejskem jezeru, romantičen ali aktiven sprehod okoli jezera, vožnja s pletno do otočka, razvajanje v wellnesu Živa, sproščanje na zasebni plaži Grand Hotela Toplice, zaklepanje ljubezni na Kissing Pointu Bled, kosilo s pravo slovensko hrano… Vse to lahko počnejo gostje, ki pridejo na izlet na Bled (več na www.pobegnitezaendan.si).

Načrti za prihodnje

Na področju razvoja produktov se usmerjajo v oblikovanje produktov in spremljevalnih programov za krepitev zdravja in dobrega počutja. Posebno pozornost bodo posvečali promociji zdravega življenjskega slog tako v času dopustovanja kot doma.

Razvoj družbene skupnosti in družbena odgovornost

Partnersko sodelovanje in podpora družbene skupnosti je eno od vodil njihovega delovanja. Sodelujejo z lokalnimi turističnimi organizacijami, turističnimi društvi ter s številnimi drugimi kulturnimi, športnimi, rekreacijskimi društvi in prostovoljnimi organizacijami. Pri tem nastopajo v različnih vlogah: bodisi kot pobudniki in nosilci projektov, h katerim vabijo partnerje v okolju, bodisi kot eden izmed sodelujočih partnerjev, pogosto pa tudi kot sponzor, saj številnim projektom namenjajo tudi finančno ali materialno podporo. Zato podpirajo tudi  povezovalne projekte regionalnih destinacijskih organizacij, aktivno so sodelovali pri pripravi strategije turističnega razvoja regij in skupaj realizirali konkretne projekte in aktivnosti za dvig prepoznavnosti turističnih destinacij –  na primer predstavitve na ključnih tujih trgih (Avstrija, Nemčija, Italija, Srbija…), izdajo promocijskih katalogov in brošur, prenovljene spletne strani, študijska potovanja za domače in tuje medije in druge pomembne javnosti.

 Z lokalnimi ponudniki sodelujejo tako na prodajnem kot nabavnem področju, spodbujajo jih k predstavitvam in promociji v njihovih kapacitetah. Gosti se udeležujejo izletov, ki jih organizirajo v sodelovanju z zunanjimi ponudniki.  Vključenost v lokalno okolje izražajo tudi z raznolikimi dodatnimi ugodnostmi pri koriščenju storitev. Veliko pozornost namenjajo stalnemu oblikovanju takšne ponudbe, ki bo spodbudila lokalno in širše okolje, da jih obiščejo.

Spanje s pridihom lokalnega – vzglavnik iz ajdovih luščin iz Prekmurja

V letošnjem letu so skupaj z lokalnim ponudnikom iz Prekmurja gostom ponudili Vzglavnik iz ajdovih luščin iz Prekmurja. Glavna značilnost ajdovih luščin: je naravni antioksidant in rutin, zaradi česar delujejo antivirusno in blago antibakterijsko. So izjemno prožne in se popolnoma prilagodijo telesu. Zaradi masažnega učinka – mikromasaže, ki jo nudijo, lahko redna uporaba vzglavnika pomaga pri lajšanju bolečin v vratnem delu hrbtenice, ramenih, zatilju in glavi, pri nespečnosti in izboljševanju prekrvavitve ter migreni. Vzglavnik odlično uravnava toploto in dobro prevaja vlago. Zračnost preprečuje razvoj pršič in je tako primeren tudi za vse z alergijami in astmatike.

Blejsko drsališče z razgledom

Na podlagi povratnih informacij gostov, ki so na Bledu v zimskem času pogrešali več dogajanja na prostem in izkazanega zanimanja nad drsanjem na prostem so Sava Hoteli Bled skupaj z lokalnimi partnerji (gospodarski in negospodarski subjekti) ob hotelu Park konec lanskega leta postavili »Blejsko drsališče z razgledom«. Z drsališčem so pristopili k projektu Blejska zimska pravljica. Tako so poimenovane številne prireditve in aktivnosti, ki so plod sodelovanja širšega lokalnega okolja z namenom privabiti goste in obiskovalce tudi izven glavne sezone. S projektom drsanja na prostem v sodelovanju z lokalnimi partnerji nadaljujejo tudi letos. Novost bo nova lokacija drsališča, ki bo umeščeno na teraso Kavarne Park.

Večji projekt s področja družbene odgovornosti: sodelovanje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije

Vsako leto omogočajo družinam v stiski poletne počitnice v njihovih destinacijah in organizirajo kopalne izlete. Letos je Sava Turizem omogočila družinske počitnice 11 družinam in dva avtobusa otrok peljala na kopalni izlet. Kopanje in druge storitve omogočajo številnim društvom in prostovoljnim organizacijam iz lokalnih okolij, kjer delujejo.  Dobrodelno noto so letos nadgradili z akcijo »Podarimo kapljice«. K sodelovanju so povabili člane svojega programa zvestobe Ambasador Sava Hotels & Resorts. Odziv je bil nad pričakovanji, člani programa so podarili skupno več kot 641.000 kapljic oz. 128  nočitev, ki jih bodo slovenske družine v stiski koristile do konca leta.

Ponosni skrbniki Blejskih labodov

Na področju trajnostnega delovanja na Bledu nadaljujejo desetletni projekt za zaščito blejskih labodov. Skupaj z Lokalno Turistično Organizacijo Bled in Turističnim društvom Bled so ponosni skrbniki blejskih labodov – skrbijo za njihovo zaščito in dobro počutje. Vsak dan se skrbniki sprehodijo okoli Blejskega jezera in pregledajo mesta, kjer se 12-članska družina  labodov zadržuje. V primeru, da opazijo kakšno poškodbo laboda, takoj ustrezno ukrepajo. Z širšim osveščanjem obiskovalce pozivajo k spoštljivemu odnosu in ustreznem krmljenju. S tem namenom so v sodelovanju s pristojnimi institicijami v letošnjem letu pričeli s prodajo Zdrave hrane za labode.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.