fbpx

Silvestovanje v Novem Sadu

Aktualno, Novice

V Novem Sadu bodo v novo leto vstopili kar dvakrat.

Do najdaljše noči v letu nas loči le še nekaj dni, zato se kot uvertura v dobro leto 2018 ponuja Novi Sad v Srbiji.

Že letos se bodo začeli pripravljati na veliko leto 2021, ko bodo prevzeli naziv evropske prestolnice kulture.


Misija Novi Sad 2021 se začenja z graditvijo novih kapacitet za praznovanje, ki bodo letos preizkušene v sklopu kar kar dveh večerov, in sicer tako po gregorijanskem kot julijanskem koledarju. Obiskovalci drugega največjega mesta v Srbiji bodo prvič vstop v novo leto praznovali 31. decembra v centru mesta, nato pa praznovanje ponovili še 13. januarja v zaprtih prostorih po mestu. Organizatorji si namreč želijo povezati dogodka in zgraditi most med visoko estetiko in popularno kulturo. Visoka kultura v gledališčih tako dobiva novo občinstvo, množična kultura pa nove razsežnosti in kvalitete.

31. decembra bodo v Novem Sadu v novo letu vstopili z načrtovanim dogodkom, za katerega je poskrbela skrbno izbrana ekipa režiserjev, scenografov, oblikovalcev luči in video umetnikov, ki so imeli nalogo oživeti zgradbe, ulice in trge. Za vizualno podobo je zadolžena Margaret Taboroši, za čarobnost vizualnih efektov bo skrbela Milica Stojšić, princ Đorđe Karađorđević pa bo le za Novi Sad oblikoval ognjemet. Na osrednjem trgu bodo nastopili Plavi orkestar, Darko Rundek in S.A.R.S., na trgu republike pa The Gift, JeuNS, Street meat in številni drugi. Studio M bo kraj, kjer se bodo zbrali ljubitelji elektronike in rap glasbe. Množico bodo zabavali John Acquaviva, Krešo Bengalka, Kristijan Molnar, Aleksandra Duende, pizza boi, Rasheed, Yeah Left in drugi. V programu bo po poročanju organizatorjev poskrbljeno tudi za najmlajše, ki se bodo ob številnih nastopih zabavali še z obiskom Dedka Mraza.

Druga možnost praznovanja novega leta se bo ponudila 13. januarja. Vstop v leto 7526 se bo dogajal na različnih lokacijah, med katerimi so kulturna, administrativna, poslovna in izobraževalna središča. Številni glasbeni nastopi se bodo zgodili na zelo nepredvidljivih mestih.

V mali dvorani Srbskega narodnega gledališča bo zazvenela glasba virtuoza Slobodana Trkulje in skupine Imar iz Škotske, v veliki dvorani bodo nastopili Laibach, Divna Ljubojević pa se bo predstavila z duhovnim glasbenim programom. Med nastopajočimi so še Matija Dedić in Zoran Predin, tamburaši iz Osijeka, mogoče pa si bo ogledati tudi moderni cirkus in kabare. Organizatorji pravijo, da bo poskrbljeno tudi za ljubitelje elektronske glasbe in jazza.

Več informacij o programu in kako brezbrižno potovati v Novi Sad na straneh turistične agencije Kompas.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.