fbpx

SILVESTROVANJA: Barcelona

Novice

O njej je pel še Fredy Mercurry. Dinamično in vznemirljivo drugo največje špansko mesto diha s španskim temperamentom.  Središčna točka mesta je La Rambla, 1,25 kilometrov dolg bulvar se obrača severozahodno in se rahlo vzpenja nad Portom Vellom (Starim Pristanom) do Placa de Catalunya, ki je nekakšna meja med starim delom mesta in novejšimi stavbami. […]

O njej je pel še Fredy Mercurry. Dinamično in vznemirljivo drugo največje špansko mesto diha s španskim temperamentom.  Središčna točka mesta je La Rambla, 1,25 kilometrov dolg bulvar se obrača severozahodno in se rahlo vzpenja nad Portom Vellom (Starim Pristanom) do Placa de Catalunya, ki je nekakšna meja med starim delom mesta in novejšimi stavbami. Je nepredstavljivo mesto –  preden greš tja, neverjetn o- ko si tam in nepozabno – ko se vrneš domov.

Kje silvestrovati?
Zelo zanimiva, če želite v toplejše kraje  ne vroče, pač pa tople. Zaradi tega je silvestrovanje na prostem še posebej privlačno. Odvija se na ulici Rambla na Katalonskem trgu. Glasba se sliši iz vsakega kotička, sangria teče v potokih, čustva poletijo v višave … to je temperamentna Španija. Na ulici se pleše, pije, spoznava stare znance.

Ne smete zamuditi
Vsekakor se ne boste mogli izogniti delu znamenitega španskega arhitekta Gaudija  Sagrada famiglia, Casa Mila, Casa Mila, Park Guell, če naštejemo le nekatere. Ko se boste sprehodili po najstarejšem delu mesta  po Barrio Gotico, se boste v duhu lahko preselili v čas Krištofa Kolumba in njegovih raziskovalcev. Zamuditi ne smete izleta na sveto goro Montserrat in obiska Benediktinskega samostana, ki v svoji baziliki hrani kip Morenete,  črne Madone, zaščitnice Kataloncev. Značilnost Španije so tudi viteške igre, ki so prav posebno doživetje sicer rimskega reka Kruha in iger!

Sledite nam

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!