fbpx

SILVESTROVANJA: Rim

Novice

Rim pomeni zgodovino. Etruščanske katakombe, zgodnje krščanske cerkve, Kolosej, ostanki starih Rimskih trgov in kopališč, lepota španskih stopnic, renesančne palače in baročne bazilike – težko je reči, kaj vam bovzelo dih. Mogoče tudi hitrost malega fiata ali pa številka na računu. Večina pomembnih oglednih točk je v zgledni bližini glavne železniške postaje – Stazione Termini. […]

Rim pomeni zgodovino. Etruščanske katakombe, zgodnje krščanske cerkve, Kolosej, ostanki starih Rimskih trgov in kopališč, lepota španskih stopnic, renesančne palače in baročne bazilike – težko je reči, kaj vam bovzelo dih. Mogoče tudi hitrost malega fiata ali pa številka na računu. Večina pomembnih oglednih točk je v zgledni bližini glavne železniške postaje – Stazione Termini. Drugo ime za Rim, italijansko prestolnico, je večno mesto – kot nalašč za najdaljšo noč v letu.

Kje silvestrovati?
Rim je zanimiva izbira predvsem zaradi milejšega podnebja. Leži južneje od Slovenije in je od morja oddaljen le nekaj kilometrov, tako da se čuti blagodejni vpliv mediterana. Priporoča se silvestrovanje na prostem, zaradi omenjenega podnebja in visokih cen v restavracijah ali hotelih. Tam boste odšteli za najdaljšo noč v letu tudi zelo dolgo številko.

Ne smete zamuditi
Obvezno obiščite Forum Romanum in Fontano di Trevi, v katero vrzite kakšnega pol evra. Le tako se boste še kdaj vrnili v večno mesto. Obenem pa si zaželite kakšno željo;  menda se uresniči. Prav tako ne boste mogli mimo Trga Sv. Petra in Vatikanske cerkve. Španske stopnice so najlepše proti večeru, ko sonce zahaja in se vam odpira lep pogled na vrvež v spodnji ulici. Vsekakor ne smete zamuditi priložnosti, da si izpolnite vsaj eno željo in da se fotografirate s pravimi rimskimi legionarji pred Kolosejem.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.