fbpx

Skok v København

Potovanja

Majhnost mesta daje lažen občutek, da si je vse znamenitosti mogoče ogledati v enem dnevu.

Kopenhagen ali po dansko København je prestolnica Danske z dobrega pol milijona prebivalcev. Po eni strani je metropola z obilico možnosti za nakupovanje, pestrim nočnim življenjem in raznolikimi kulturnimi dogodki, po drugi strani pa je majhna, intimna in lahka za orientacijo. Kopenhagen predstavlja kulturno in geografsko vez med celinsko Evropo in Skandinavijo. Tu se mešajo starodavne pripovedke skozi tradicionalno arhitekturo in novi dizajn ter prijetni zvoki klasične glasbe ob prepletu elektronike iz mestnih kleti.

Majhnost mesta daje lažen občutek, da si je vse znamenitosti mogoče ogledati v enem dnevu. V resnici lahko v njem ostanemo več tednov pa še vedno ne bo dovolj časa za vse kotičke in skrivnosti, ki jih Kopengahen ponuja. Kolesarjenje je nepogrešljiva sestavina kopenhaškega vsakdana. Več kot polovica prebivalcev mesta, ne glede na vreme, kolesari vse dni v letu. Kolesarsko infrastrukturo stalno izboljšujejo in Kopenhagen, ki danes velja za enega najbolj prijaznih mest za kolesarjenje.

sweet memories: “Malo morsko deklico pa obisk pivovarne Carlsberg. Potem imaš pa še cel predel s second hand trgovinami, kjer dobiš tudi usnjene vojaške plašče iz druge svetske. Če imaš otroke: Ripley’s believe it or not. Je pa tudi nočno življenje kar pestro. Meni je bil Kopenhagen zakon, res.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!