fbpx

Skok v København

Potovanja

Majhnost mesta daje lažen občutek, da si je vse znamenitosti mogoče ogledati v enem dnevu.

Kopenhagen ali po dansko København je prestolnica Danske z dobrega pol milijona prebivalcev. Po eni strani je metropola z obilico možnosti za nakupovanje, pestrim nočnim življenjem in raznolikimi kulturnimi dogodki, po drugi strani pa je majhna, intimna in lahka za orientacijo. Kopenhagen predstavlja kulturno in geografsko vez med celinsko Evropo in Skandinavijo. Tu se mešajo starodavne pripovedke skozi tradicionalno arhitekturo in novi dizajn ter prijetni zvoki klasične glasbe ob prepletu elektronike iz mestnih kleti.

Majhnost mesta daje lažen občutek, da si je vse znamenitosti mogoče ogledati v enem dnevu. V resnici lahko v njem ostanemo več tednov pa še vedno ne bo dovolj časa za vse kotičke in skrivnosti, ki jih Kopengahen ponuja. Kolesarjenje je nepogrešljiva sestavina kopenhaškega vsakdana. Več kot polovica prebivalcev mesta, ne glede na vreme, kolesari vse dni v letu. Kolesarsko infrastrukturo stalno izboljšujejo in Kopenhagen, ki danes velja za enega najbolj prijaznih mest za kolesarjenje.

sweet memories: “Malo morsko deklico pa obisk pivovarne Carlsberg. Potem imaš pa še cel predel s second hand trgovinami, kjer dobiš tudi usnjene vojaške plašče iz druge svetske. Če imaš otroke: Ripley’s believe it or not. Je pa tudi nočno življenje kar pestro. Meni je bil Kopenhagen zakon, res.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.