fbpx

Skok v Trst

Potovanja

Trst je odlična ideja za enodnevni izlet.

Skok čez mejo in obisk tega obmorskega mesta je resnično prijetno doživetje. Bogato ni le v kulinaričnem, temveč tudi v zgodovinsko kulturnem smislu. Kot nekoč slavni pisatelj James Joyce, ki je nekaj časa živel v centru mesta, se sprehodite po ulicah mimo čudovitih cerkva in trgov.

kitty: “Sicer pa hodimo v Trst na sprehod, jaz imam zelo rada stojnice in v Trstu se čez celo leto kaj dogaja. Pa v kino, kakšno tujo restavracijo, gledališče, muzeji.”

Eden izmed kanalov
Mestna hiša na glavnem trgu

Na glavnem trgu Piazza dell Unita, ki ga obkrožajo mogočne palače, si privoščite kavo z razgledom na tržaški zaliv. Je eden izmed redkih trgov, ki so obrnjeni proti morju, palače na njem pa močno spominjajo na tiste v avstrijskih mestih. V Avstro-Ogrski monarhiji v 19. stoletju je bil Trst razglašen za drugo najpomembnejše mesto takoj za Dunajem.

Izlet lahko podaljšate do gradu Miramare ki je od Trsta oddaljen približno 15 minut vožnje. Grad je bil zgrajen v drugi polovici 19. stoletja po naročilu Maksimilijana Habsburškega, brata cesarja Franca Jožefa. V njem je danes urejen muzej, okoli njega pa je čudovit park in številčni vrtovi.

Grad Miramare
Pogled na morje z gradu Miramare

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!