fbpx

Skok v Trst

Potovanja

Trst je odlična ideja za enodnevni izlet.

Skok čez mejo in obisk tega obmorskega mesta je resnično prijetno doživetje. Bogato ni le v kulinaričnem, temveč tudi v zgodovinsko kulturnem smislu. Kot nekoč slavni pisatelj James Joyce, ki je nekaj časa živel v centru mesta, se sprehodite po ulicah mimo čudovitih cerkva in trgov.

kitty: “Sicer pa hodimo v Trst na sprehod, jaz imam zelo rada stojnice in v Trstu se čez celo leto kaj dogaja. Pa v kino, kakšno tujo restavracijo, gledališče, muzeji.”

Eden izmed kanalov
Mestna hiša na glavnem trgu

Na glavnem trgu Piazza dell Unita, ki ga obkrožajo mogočne palače, si privoščite kavo z razgledom na tržaški zaliv. Je eden izmed redkih trgov, ki so obrnjeni proti morju, palače na njem pa močno spominjajo na tiste v avstrijskih mestih. V Avstro-Ogrski monarhiji v 19. stoletju je bil Trst razglašen za drugo najpomembnejše mesto takoj za Dunajem.

Izlet lahko podaljšate do gradu Miramare ki je od Trsta oddaljen približno 15 minut vožnje. Grad je bil zgrajen v drugi polovici 19. stoletja po naročilu Maksimilijana Habsburškega, brata cesarja Franca Jožefa. V njem je danes urejen muzej, okoli njega pa je čudovit park in številčni vrtovi.

Grad Miramare
Pogled na morje z gradu Miramare

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!