fbpx

Skrivnostna Norveška

Novice, Zanimivosti

Lepi norveški fjordi, sprehod po najdaljši peš coni v Evropi, na vrhu roba ledenika.

Si želite zapluti skozi najlepšega izmed norveških fjordov, sprehoditi po najdaljši peš coni v Evropi, se povzpeti do roba ledenika?

Mojcej2: ” Mi smo prepotovali Norveško, Švedsko, Finsko po dolgem in počez tekom večkratnih potovanj z različnimi prevoznimi sredstvi. Pred leti sama. Prvič z otroci približno take starosti do Nordkappa z avtom. Težko svetujem kam in kaj si ogledati. Mi smo videli kar velik del. Cela je zanimiva. Verjetno se boš odločala, kam boš najlažje priletela in po kakšni ceni in si ogledala tisti del. Pred leti smo se tudi mi zanimali za rent a car na Norveškem, vendar se nam je zdela cena zelo visoka. Ceneje je na Švedskem.
Naše otroke je najbolj fasciniralo polnočno sonce in svetloba, ogled kitov, sama pokrajina, fjordi, pohod na Preikestolen, Vikinški muzej na Lofotih, voda in slapovi vsepovsod, tudi mesto Oslo ter Bergen, kopanje v Severnem ledenem morju ter “prihod” tjulenčka skoraj do obale, Trollova dežela, vožnje po cesti in kar naenkrat je pred tabo los, vožnje s trajekti med fjordi, ogled in hoja po ledenikih in še in še.
Če bi šla prvič, bi se odločila za področje čim bolj na severu zaradi posebnega občutka polnočnega sonca.
Če te še kaj zanima, sem na voljo za odgovore.”

Povzeto po temi: Norveška – potovanje z otroci

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!