fbpx

Skrivnostna Norveška

Novice, Zanimivosti

Lepi norveški fjordi, sprehod po najdaljši peš coni v Evropi, na vrhu roba ledenika.

Si želite zapluti skozi najlepšega izmed norveških fjordov, sprehoditi po najdaljši peš coni v Evropi, se povzpeti do roba ledenika?

Mojcej2: ” Mi smo prepotovali Norveško, Švedsko, Finsko po dolgem in počez tekom večkratnih potovanj z različnimi prevoznimi sredstvi. Pred leti sama. Prvič z otroci približno take starosti do Nordkappa z avtom. Težko svetujem kam in kaj si ogledati. Mi smo videli kar velik del. Cela je zanimiva. Verjetno se boš odločala, kam boš najlažje priletela in po kakšni ceni in si ogledala tisti del. Pred leti smo se tudi mi zanimali za rent a car na Norveškem, vendar se nam je zdela cena zelo visoka. Ceneje je na Švedskem.
Naše otroke je najbolj fasciniralo polnočno sonce in svetloba, ogled kitov, sama pokrajina, fjordi, pohod na Preikestolen, Vikinški muzej na Lofotih, voda in slapovi vsepovsod, tudi mesto Oslo ter Bergen, kopanje v Severnem ledenem morju ter “prihod” tjulenčka skoraj do obale, Trollova dežela, vožnje po cesti in kar naenkrat je pred tabo los, vožnje s trajekti med fjordi, ogled in hoja po ledenikih in še in še.
Če bi šla prvič, bi se odločila za področje čim bolj na severu zaradi posebnega občutka polnočnega sonca.
Če te še kaj zanima, sem na voljo za odgovore.”

Povzeto po temi: Norveška – potovanje z otroci

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!