fbpx

Slap Boka

Novice

Je najbolj vodnat in nasploh najbolj veličasten slap pri nas. Vode, ki jih zbira v pogorju Kanina, so tu naletele na mogočen prag. Količina pretoka vode niha, je pač odvisna od letnega časa in padavin, najbolj se Boko izplača pogledati pogledati v pozni pomladi, ko se zaradi taljenja debelih snežnih plasti na Kaninu prevali v […]

Je najbolj vodnat in nasploh najbolj veličasten slap pri nas. Vode, ki jih zbira v pogorju Kanina, so tu naletele na mogočen prag. Količina pretoka vode niha, je pač odvisna od letnega časa in padavin, najbolj se Boko izplača pogledati pogledati v pozni pomladi, ko se zaradi taljenja debelih snežnih plasti na Kaninu prevali v globino tudi do sto ton vode v sekundi. Prosto pada slap 106 m globoko, takoj zatem še 30 m.
Dostop: slap je dobro viden s ceste Žaga – Bovec. Z razgledišča na levi strani mostu se odcepi označena pot proti vznožju slapu. Z ovinka na drugi strani mostu je izhodišče poti, ki se konča neposredno nad izvirom, do koder potrebujemo približno uro in pol.

 
 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!