fbpx

Sončna Kreta

Potovanja

Na Kreti najdemo arhitekturne ostanke iz časov Rimljanov in Turkov ter ruševine minojske civilizacije.

Kreta je največji grški otok in eden izmed najlepših v mediteranskem morju južno od Peloponeza. Kreta v številkah –  650 000 prebivalcev, po dolžini izmerjena na dobrih 260 km, po širini 60, sestavljena iz štirih enot: Chania, Rethimno, Heraklion in Lasithi. Poleg sonca in morja je znana po izjemno toplih in gostoljubnih domačinih. Njena pokrajina se preliva iz obalnih nižin, čez hrupna in prometna mesta pa vse do mirnih hribovitih vasic. Na njej najdemo arhitekturne ostanke iz časov Rimljanov in Turkov ter ruševine minojske civilizacije.

Saša::trv : “Midva s fantom sva bila na Kreti sicer par let nazaj, vendar je bila odločitev pravilna in še vedno imava čudovite spomine. Sicer sva šla tja z ladjo (najina prva postaja – izbrana naključno) je bila vasica Matala na jugu kjer sva kampirala. Ok, kamp res ni vrhunski ampak pokrajina, ljudje….za naju je bil to najlepši mesec, ki sva ga preživela na Kreti. Nato sva z avtom prevozila cel otok, Chania je naravnost čudovita, prav tako Elafonesi, kjer sva pod milim nebom spala na plaži dva dni.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.