fbpx

Sončna Kreta

Potovanja

Na Kreti najdemo arhitekturne ostanke iz časov Rimljanov in Turkov ter ruševine minojske civilizacije.

Kreta je največji grški otok in eden izmed najlepših v mediteranskem morju južno od Peloponeza. Kreta v številkah –  650 000 prebivalcev, po dolžini izmerjena na dobrih 260 km, po širini 60, sestavljena iz štirih enot: Chania, Rethimno, Heraklion in Lasithi. Poleg sonca in morja je znana po izjemno toplih in gostoljubnih domačinih. Njena pokrajina se preliva iz obalnih nižin, čez hrupna in prometna mesta pa vse do mirnih hribovitih vasic. Na njej najdemo arhitekturne ostanke iz časov Rimljanov in Turkov ter ruševine minojske civilizacije.

Saša::trv : “Midva s fantom sva bila na Kreti sicer par let nazaj, vendar je bila odločitev pravilna in še vedno imava čudovite spomine. Sicer sva šla tja z ladjo (najina prva postaja – izbrana naključno) je bila vasica Matala na jugu kjer sva kampirala. Ok, kamp res ni vrhunski ampak pokrajina, ljudje….za naju je bil to najlepši mesec, ki sva ga preživela na Kreti. Nato sva z avtom prevozila cel otok, Chania je naravnost čudovita, prav tako Elafonesi, kjer sva pod milim nebom spala na plaži dva dni.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.