fbpx

Sončna Kreta

Potovanja

Na Kreti najdemo arhitekturne ostanke iz časov Rimljanov in Turkov ter ruševine minojske civilizacije.

Kreta je največji grški otok in eden izmed najlepših v mediteranskem morju južno od Peloponeza. Kreta v številkah –  650 000 prebivalcev, po dolžini izmerjena na dobrih 260 km, po širini 60, sestavljena iz štirih enot: Chania, Rethimno, Heraklion in Lasithi. Poleg sonca in morja je znana po izjemno toplih in gostoljubnih domačinih. Njena pokrajina se preliva iz obalnih nižin, čez hrupna in prometna mesta pa vse do mirnih hribovitih vasic. Na njej najdemo arhitekturne ostanke iz časov Rimljanov in Turkov ter ruševine minojske civilizacije.

Saša::trv : “Midva s fantom sva bila na Kreti sicer par let nazaj, vendar je bila odločitev pravilna in še vedno imava čudovite spomine. Sicer sva šla tja z ladjo (najina prva postaja – izbrana naključno) je bila vasica Matala na jugu kjer sva kampirala. Ok, kamp res ni vrhunski ampak pokrajina, ljudje….za naju je bil to najlepši mesec, ki sva ga preživela na Kreti. Nato sva z avtom prevozila cel otok, Chania je naravnost čudovita, prav tako Elafonesi, kjer sva pod milim nebom spala na plaži dva dni.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!