fbpx

Španci pogrešajo predvsem Britance in Francoze

Novice

V turistični industriji zaposlen vsak sedmi Španec oziroma Španka Španijo, ki je druga najbolj obiskana turistična destinacija na svetu, je lani prvič po 13 letih obiskalo manj tujih turistov kot leto prej. Leta 2008 je v to sredozemsko državo pripotovalo 57,4 milijona turistov, kar je 1,79 milijona manj kot leta 2007. To se je zgodilo […]

V turistični industriji zaposlen vsak sedmi Španec oziroma Španka

Španijo, ki je druga najbolj obiskana turistična destinacija na svetu, je lani prvič po 13 letih obiskalo manj tujih turistov kot leto prej.

Leta 2008 je v to sredozemsko državo pripotovalo 57,4 milijona turistov, kar je 1,79 milijona manj kot leta 2007. To se je zgodilo prvič, odkar od leta 1995 delajo tovrstne raziskave.

Med najbolj izrazitimi je upad obiska britanskih gostov, sicer za tri odstotke, na 15,7 milijona, kar gre pripisati predvsem hudemu padcu vrednosti funta v primerjavi z evrom, zaradi česar se Britanci raje odločajo za potovanja zunaj evroobmočja.

Granada je eno najbolj zanimivih španskih mest.

Foto: EPA

Španija tako ni več najcenejša možnost za britanske turiste, ki se želijo predajati sončnim žarkom, saj na primer Turčija in Egipt ponujata veliko ugodnejše aranžmaje…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.