fbpx

Španci pogrešajo predvsem Britance in Francoze

Novice

V turistični industriji zaposlen vsak sedmi Španec oziroma Španka Španijo, ki je druga najbolj obiskana turistična destinacija na svetu, je lani prvič po 13 letih obiskalo manj tujih turistov kot leto prej. Leta 2008 je v to sredozemsko državo pripotovalo 57,4 milijona turistov, kar je 1,79 milijona manj kot leta 2007. To se je zgodilo […]

V turistični industriji zaposlen vsak sedmi Španec oziroma Španka

Španijo, ki je druga najbolj obiskana turistična destinacija na svetu, je lani prvič po 13 letih obiskalo manj tujih turistov kot leto prej.

Leta 2008 je v to sredozemsko državo pripotovalo 57,4 milijona turistov, kar je 1,79 milijona manj kot leta 2007. To se je zgodilo prvič, odkar od leta 1995 delajo tovrstne raziskave.

Med najbolj izrazitimi je upad obiska britanskih gostov, sicer za tri odstotke, na 15,7 milijona, kar gre pripisati predvsem hudemu padcu vrednosti funta v primerjavi z evrom, zaradi česar se Britanci raje odločajo za potovanja zunaj evroobmočja.

Granada je eno najbolj zanimivih španskih mest.

Foto: EPA

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Španija tako ni več najcenejša možnost za britanske turiste, ki se želijo predajati sončnim žarkom, saj na primer Turčija in Egipt ponujata veliko ugodnejše aranžmaje…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!