fbpx

Spanje v lebdeči kapsuli sredi Peruja

Potovanja

Perujska Sveta dolina nudi nekaj najimpresivnejših razgledov na svetu.

Perujska Sveta dolina nudi nekaj najimpresivnejših razgledov na svetu – in zdaj lahko največji avanturisti prenočijo v prozorni kapsuli na enem najvišjih vrhov 120 m nad tlemi. Postrežejo vam tudi z zajtrkom in gurmansko večerjo z vinom.
Se sliši klavstrofobično? Ni potrebe za paniko. Kapsula ima 6 oken in 4 ventilacijske cevi za prijetno atmosfero ter varnostno loputo na vrhu sobe za izhod v sili. Vsaka kapsula ima ločeno kopalnico od spalnice z ekološkim straniščem in umivalnikom, visoko kvalitetno vzmetnico, bombažnei prevleke, vzglavnik in odeje. Z zavesami se lahko skrijete pred mimo letečimi kondorji. “Naselje” s tremi kapsulami velikosti 24 x 8  m iz polikarbonata in aluminija leži blizu mesta Cuzco. Upravlja ga perujska agencija Natura Viva, ki za nočitev računa (mastnih) 300 $.

potepuhinja: “Bolivija je zelo poceni. Tam boš lahko spala tudi za smešen denar, npr. za 1$. Peru je malenkost dražji. Notranje povezave so zelo dobre. Mi smo potovali v večini z avtobusom, imeli pa smo tudi tri notranje lete in sicer iz La Paza do Rurrenebaque in nazaj. Karta v eno smer je bila cca 50 $ (dolarjev). Za nazaj smo najeli letalo za 12 oseb in cena je bila ista. Cusko – Lima pa tudi tam nekje. Tudi hrana je zelo poceni. Pečenemu krompirčku se skoraj ne moreš izogniti. Predem smo mi odpotovali, so nas opozorili, da je veliko kraj, posebno v Peruju.”

skylodge3

skylodge5

Vir: earthporm, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]