fbpx

Spanje v lebdeči kapsuli sredi Peruja

Potovanja

Perujska Sveta dolina nudi nekaj najimpresivnejših razgledov na svetu.

Perujska Sveta dolina nudi nekaj najimpresivnejših razgledov na svetu – in zdaj lahko največji avanturisti prenočijo v prozorni kapsuli na enem najvišjih vrhov 120 m nad tlemi. Postrežejo vam tudi z zajtrkom in gurmansko večerjo z vinom.
Se sliši klavstrofobično? Ni potrebe za paniko. Kapsula ima 6 oken in 4 ventilacijske cevi za prijetno atmosfero ter varnostno loputo na vrhu sobe za izhod v sili. Vsaka kapsula ima ločeno kopalnico od spalnice z ekološkim straniščem in umivalnikom, visoko kvalitetno vzmetnico, bombažnei prevleke, vzglavnik in odeje. Z zavesami se lahko skrijete pred mimo letečimi kondorji. “Naselje” s tremi kapsulami velikosti 24 x 8  m iz polikarbonata in aluminija leži blizu mesta Cuzco. Upravlja ga perujska agencija Natura Viva, ki za nočitev računa (mastnih) 300 $.

potepuhinja: “Bolivija je zelo poceni. Tam boš lahko spala tudi za smešen denar, npr. za 1$. Peru je malenkost dražji. Notranje povezave so zelo dobre. Mi smo potovali v večini z avtobusom, imeli pa smo tudi tri notranje lete in sicer iz La Paza do Rurrenebaque in nazaj. Karta v eno smer je bila cca 50 $ (dolarjev). Za nazaj smo najeli letalo za 12 oseb in cena je bila ista. Cusko – Lima pa tudi tam nekje. Tudi hrana je zelo poceni. Pečenemu krompirčku se skoraj ne moreš izogniti. Predem smo mi odpotovali, so nas opozorili, da je veliko kraj, posebno v Peruju.”

skylodge3

skylodge5

Vir: earthporm, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!