fbpx

Spodbujanje potovanj z vlaki – nove ponudbe

Novice, Potovanja, Zanimivosti

Novosti na Slovenskih železnicah.

Nova ponudba »IZLETka«

S 1. junijem uvajamo novo ponudbo, ustvarjeno za potovanja ob sobotah, nedeljah in praznikih. Gre za pavšalno vo¬zovnico IZLETka, ki bo veljala za neomejeno število voženj v drugem razredu v vseh vrstah vlakov na celotnem območju Slovenskih železnic. Vozovnica bo veljala pet dni, s tem da mora biti prvi dan potovanja sobota, nedelja ali praznik. Ob delovnih dneh IZLETka ne bo veljala, brez skrbi pa jo je mogoče uporabiti na praznik, ki sledi koncu tedna, tudi če je vmes dan ali dva presledka. IZLETka za odraslega bo stala 15 evrov, za otroka med 6. in 12. letom pa 7,50 evra.

Za družine še ceneje

Imetniki kartice ugodnosti SŽ Družine bodo lahko pri nakupu vozovnice IZLETka izkoristili dodatne ugodnosti. Nova ponudba Družinska IZLETka bo omogočala neomejeno število potovanj v drugem razredu v vseh vrstah vlakov na celotnem območju Slovenskih železnic, in sicer ob sobotah, nedeljah in praznikih. Družinsko pavšalno vozovnico bo mogoče kupiti za do deset oseb, vpisanih na SŽ kartici ugodnosti – DRUŽINE. Da bi družina lahko izkoristila ponudbo, mora biti najmanj ena oseba starejša od dvanajst let, vsaj en otrok pa mlajši od dvanajst let.
Cena pavšalne vozovnice Družinska IZLETka bo za družinsko potovanje znašala 30 evrov. Veljala bo pet dni, s tem da se mora potovanje začeti na soboto, nedeljo ali praznik.

Cenejše splošne abonentske in osnovnošolske abonentske vozovnice

Od 1. junija 2018 bodo Slovenske železnice svojim rednim uporabnikom ponujale možnost nakupa abonentskih vozovnic po nižji ceni. Cenejše bodo letne splošne in osnovnošolske abonentske vozovnice Vsi imetniki abonentskih vozovnic, tako letnih kot tudi poletnih, mesečnih in tedenskih vozovnic pa bodo imeli po novem možnost potovanja brez doplačil tudi za vlake IC, EC, MV in ICS.

S tem datumom se bo namreč spremenil izračun cene splošnih abonentskih in osnovnošolskih letnih vozovnic. Sprememba je naslednja:
· Cena splošne abonentske letne vozovnice bo enaka ceni splošne mesečne vozovnice, pomnoženi z 8 (sedaj 10).
· Cena osnovnošolske letne vozovnice bo enaka ceni osnovnošolske mesečne vozovnice, pomnoženi z 8.

Nova ponudba »ZLATKA«

Z 21. majem 2018 uvajamo novo ponudbo ZLATKA, za ugodna potovanja v zlatih letih. Posamezniki, starejši od 65 let, lahko z vozovnico Zlatla leto dni neomejeno potujejo po vseh progah v Sloveniji. Cena za posamezno vozovnico je 299 evrov. Dve vozovnici, kupljeni skupaj, pa staneta 499 evrov. Vozovnica velja vsak dan, na vseh progah in za neomejeno razdaljo. Strošek potovanja na dan je tako ne glede na relacijo zgolj 82 centov.

Poleg ugodne cene za neomejeno število voženj pa vozovnica Zlatka imetnikom prinaša še nekatere druge ugodnosti. Kot velja za vse vozovnice Slovenskih železnic bodo lahko tudi uporabniki vozovnic Zlatka uveljavljali popuste tudi pri storitvah in izdelkih drugih ponudnikov. Med njimi je največ popustov na cene vstopnic za kopališča in na prenočitve:
– 50 % popusta za celodnevni obisk termalnega parka v Termah Ptuj in 20 % popusta za wellness storitve v wellness centru Valens Augusta v Grand Hotelu Primus;
– 30 % popusta na sobotni celodnevni obisk bazenov Termalija in Aqualuna v termah Olimia, za otroke do 12. leta pa 50 % popusta;
– 25 % popusta za kopanje in obisk savne ter 15 % popusta za wellness storitve v Wellness centru Amalija v Rimskih termah;
– 20 % popusta za obisk poletne in zimske termalne riviere in savna parka v Termah Čatež;
– 20 % popusta za kopanje, kopanje in savno, ter 10 % popusta za zdravstvene in wellness storitve v Zdravilišču in Wellness parku Laško;
– 10 % popusta za kopanje v Vodnem parku Bohinj. Upokojencem ob nakupu tridnevnega paketa prenočitev v hotelu Bohinj EKO Park vrnejo strošek prevoza z vlakom;
– 20 % popusta za prenočitve v Hotelu Cubo v Ljubljani;
– 20 % popusta za prenočitve v Hotelu Meksiko v Ljubljani;
– 15 % popusta za prenočitve v Hotelu Park Ljubljana;
– 15 % popusta za prenočitve v hostlu Vrba in 10 % popusta za ponudbo hrane a la carte v Gostilni pod Vrbo v Ljubljani.

Poletni nočni vlaki med Ljubljano, Celjem in Mariborom

od 10. junija do 23. septembra bo vozili nočni vlaki. Vlak iz Ljubljane proti Mariboru bo odpeljal ob 00:45, iz Celja ob 2:08. Iz Maribora bo nočni vlak proti Ljubljani odpeljal ob 1:15, iz Celja pa ob 2:14.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Opatija – Reka
Proti Opatiji in Reki vsak dan vozita dva para vlakov, poleti od 2. junija do 9. septembra, pa bo mogoče brez prestopanja potovati tudi med Dunajem in Reko, .

Pazin-Kanfanar- Pula
Na relaciji Ljubljana-Divača-Buzet-Pazin-Kanfanar-Pula vsak dan vozijo regionalni vlaki. Od 21. aprila do 17. junija 2018 bo ob sobotah, nedeljah in praznikih, ter od 23. junija do 23. septembra vsak dan, poleg regionalnih vozil tudi mednarodni vlak »Istra«.

Srbija – Beograd
Poleg rednega vlaka, ki do Beograda vozi vsak dan, bo od 24. junija do 17. septembra 2018 vozil tudi nočni vlak z vagoni z ležalniki. V Beogradu so povezave z vlaki do Niša, Skopja, Soluna ter Podgorice, Bara in Sofije.

Madžarska
Poleg InterCity vlaka Citadella, ki vsak dan vozi med Ljubljano, Celjem, Mursko Soboto, Veszpremom in Budimpešto, bo poleti, od 24. junija do 2. septembra, med Koprom in Budimpešto vozil tudi nočni vlak.


Sledite nam


RSS Ustavi se!