fbpx

Sprehod po maroških tržnicah

Novice

 Na popotovanjih po arabskih deželah zagotovo ne moremo zaobiti enega izmed njenih osrednjih pečatov – trgovanja   S trgovanjem se pravzaprav srečamo na vsakem koraku; ni kraja, kjer ne bi srečali katerega izmed spretnih pogajalcev, ki bi nam rad kaj prodal, ponudil uslugo za nekaj drobiža ali menjal blago za blago. Vendar pravo nakupovalno pustolovščino […]

 Na popotovanjih po arabskih deželah zagotovo ne moremo zaobiti enega izmed njenih osrednjih pečatov – trgovanja

 

S trgovanjem se pravzaprav srečamo na vsakem koraku; ni kraja, kjer ne bi srečali katerega izmed spretnih pogajalcev, ki bi nam rad kaj prodal, ponudil uslugo za nekaj drobiža ali menjal blago za blago. Vendar pravo nakupovalno pustolovščino lahko doživimo le ob obisku enega najbolj živahnih, bogatih in barvitih trgovskih centrov na svetu – medine.

 

Medina je srce vsakega večjega maroškega mesta.

Je najstarejši del mesta, obdan z obzidjem, znotraj katerega meščani lahko zadovoljijo vse svoje vitalne življenjske potrebe – kupujejo, prodajajo, se prehranjujejo, molijo v mošejah, se versko izpopolnjujejo v medresah (verske šole), se očedijo v hamamih (javna kopališča) ter ob metinem čaju družijo z znanci in prijatelji.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Najlepša in morda najbolj avtentična je medina v Fesu…


Sledite nam


RSS Ustavi se!