fbpx

Srčica, tudi k tebi bo prišel dobri mož, obljubim

Aktualno, D.ecembrska

Začenja se D.ecembrska in z njo tudi obdarovanje otrok v stiski. Izberite si otroka in postanite njegov Božiček ali Dedek Mraz.

Otroci pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje so tudi letos zaupali svoje želje Božičku in Dedku Mrazu, ki jih izpolnimo s pomočjo srčnih bralcev. Iz prve objave pisem je že vseh 73 otrok dobilo svoje obdarovalce, TUKAJ pa objavljamo nov seznam pisem.

Pisemca z vsebinami

Otroci so vseh starosti, nekateri med njimi živijo pri babici, drugi v rejniških družinah, nekateri žal v varnih hišah. Nekateri so huje bolni, drugi imajo bolne starše in skrbnike, vsem pa je skupna želja po pravljičnem decembru. Vsa darilca, ki jih boste bralci podarili otrokom, bodo romala do njihovih staršev, skrbnikov, rejnikov, ki jih bodo postavili pod novoletno jelko ali božično drevo, kot to počnejo starši v bolje stoječih družinah. V tem tednu bomo v sklopu projekta D.ecembrska objavili še tretji sklop pisemc.

Predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje Anita Ogulin je ob predaji pisemc pojasnila, da je prav za otroke in najstnike iz socialnega dna tako zelo pomembno, da jih opremimo z občutkom, da tudi nanje mislijo decembrski dobri možje:

“Da je nekomu mar zanje. Da – čeprav žal niso enaki vrstnikom, so pa enakovredni in nam je mar zanje. In tako zelo pomembno je, da prav vse otroke opremimo s svetlobo v temi, z ljubeznijo, ki jih mora spremljati skozi labirinte življenja. Če jo ne bodo prejeli, je ne bodo zmogli niti podarjati.”

Kako sodelovati

Spodaj objavljamo pretipkana pisma, med katerimi lahko izberete svojega otroka. Ker gre za ranljivo skupino otrok, imen otrok ne objavljamo. Vsak izmed vas si lahko izbere otroka, ki ga bo obdaroval.

V izogib podvajanju daril, svoj namen ter številko otroka (M 1-18) pošljite elektronsko sporočilo na scuk[email protected] in počakajte na odgovor oziroma potrditev. Podrobnejša navodila o oddaji daril bomo poslali po elektronski pošti, letos bo možnost dopoldanske in tudi večerne dostave darilc.

Pristna prepisana pisemca

TUKAJ so prepisana pisemca in želje otrok, ki jih zaradi pristnosti nismo lektorirali. V članku ob imenih otrok bomo sproti pisali, kdo od otrok je že našel svojega dedka Mraza ali Božička. Pri nekaterih pismih smo dodali tudi pripombe, da ne bo nejasnosti, ker gre za pisma dobrim možem so namreč otroci velikokrat pozabili pripisati velikost oblek ali obutve ter svojo starost

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

… Ker so nekatere želje otrok res skromne, pa jim lahko po svoji zmožnosti dodate vedno dobrodošle sladkarije ali kakšen kos kozmetike. Vsi otroci so se potrudili in ob pismu narisali tudi risbico.

Prvi sklop pisem že ima svojega dobrega moža – TUKAJ


Sledite nam


RSS Ustavi se!