fbpx

Ste že naročili svoj bubble tea?

Novice

Je bubble tea čudežni čaj?

Je trendi, privlačen in okusen, v Tajvanu ga najdemo na skoraj vsakem vogalu. Obstajata dve teorijo o njegovem imenu. Po prvi naj bi čaju dodali okus in ga premešali, posledično pa so se na vrhu naredili mehurčki. Po drugi pa po kroglicah tapioke na dnu kozarca.

Pijača mnogih imen, največkrat poimenovana bubble tea, boba tea, pearl tea ali tapioca tea pa tudi baba nai cha, zhen zhou nai, black pearl tea, BBT, PT, pearl shake, momi milk tea in QQ.

nahaha1::trv: “Iz Vietnama sem se vrnila pred 4 dnevi in ti ga toplo priporočam. En mesec od S do J ali obratno je ravno prav. Imaš vse, potepanje in plaže. Država je zelo turistična in varna.”

4662980171_d59eb001bc_o

Bubble tea je mrzla sladka čajna pijača z majhnimi kroglicami. Obstaja v nešteto okusih in je pripravljena v dveh korakih. Najprej v kozarec natočijo sadni ledeni čaj iz svežega sadja, čaja in zdrobljenega ledu ali mlečni šejk v obliki čaja, iz kombinacije čaja, mleka, okusov v prahu, kreme, vode in zdrobljenega ledu. Običajni okusi so zeleni čaj, jagoda, liči, borovnica, jasmin, melona in pasijonka.

Vendar, kar res definira čajni napitek so žvečljive kroglice razporejene na dnu. Tapioka kroglice, ki jih lahko posesamo v usta s posebno široko slamico, v črni, beli, prozorni ali kateri drugi pisani barvi, odvisno od sestavin, ki jih vsebujejo. Tapioka kroglice so najpopularnejše, uporabljajo pa se še kroglice iz zelenega čaja, aloe vere, jajčne kreme, kokosove vode, sadja in celo alkohola.

3009768420_fd01f835d4_o

Bubble tea so ustvarili v 80ih letih prejšnjega stoletja v Taichungu, Tajvan in kmalu se je njegova popularnost razširila po celem svetu. Mnoge čajne hiše si lastijo njegov izum, zatorej ni jasno kdo je resnični izumitelj priljubljenega čaja.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Mnenja in izkušnje na forumu: Praktični nasveti in popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!