fbpx

Strokovnjaki so prepričani, da bodo koale kmalu izumrle

Novice

Sydney – Avstralska koala bo v nekaterih predelih države izumrla, če zvezne vlade ne bodo sprejele ustrezne ukrepe, s katerimi jih bodo zaščitile, opozarjajo strokovnjaki. Skupina avstralskih znanstvenikov se bo v petek sestala s predstavniki vlade, s katerimi bodo poskušali ugotoviti na kakšen način zaščititi koale in preprečiti njihovo izumrtje. V Avstraliji trenutno živi okoli […]

Sydney Avstralska koala bo v nekaterih predelih države izumrla, če zvezne vlade ne bodo sprejele ustrezne ukrepe, s katerimi jih bodo zaščitile, opozarjajo strokovnjaki. Skupina avstralskih znanstvenikov se bo v petek sestala s predstavniki vlade, s katerimi bodo poskušali ugotoviti na kakšen način zaščititi koale in preprečiti njihovo izumrtje.

V Avstraliji trenutno živi okoli 100.000 koal. Predstavnica fundacije za zaščito koal Deborah Tabart je dejala, da je majhno število posledica lova na vrečarje, ki so priljubljeni tudi zaradi svojega krzna…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!