fbpx

Švicarji na referendumu za šest tednov plačanih počitnic

Novice

Bern – Če vas delo utrudi, pojdite na počitnice, je ideja novega referenduma, ki se napoveduje v Švici. Skupina Travail.Suiss je namreč zbrala 125.000 podpisov, s katerimi zahteva najmanj šest tednov plačanih počitnic na leto, poroča ameriška tiskovna agencija AP. V Švici si prizadevajo za šest tednov plačanega dopusta. Po mnenju skupine Travail.Suiss je potrebno […]

Bern – Če vas delo utrudi, pojdite na počitnice, je ideja novega referenduma, ki se napoveduje v Švici. Skupina Travail.Suiss je namreč zbrala 125.000 podpisov, s katerimi zahteva najmanj šest tednov plačanih počitnic na leto, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

V Švici si prizadevajo za šest tednov plačanega dopusta.

Po mnenju skupine Travail.Suiss je potrebno minimum s sedanjih štirih tednov plačanih počitnic povečati na šest tednov, saj se je v zadnjih letih stres na delovnem mestu dramatično povečal….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]