fbpx

Tajska masaža – že pred 2500 leti

Novice

Odpravlja energijske blokade, bolečine, stres, napetost in živčne težave.

Tajska masaže je ena izmed štirih vej tradicionalne tajske medicine. Je zdravilna tehnika, ki so jo poznali že davno pred uradnimi zdravniki. Vključuje masažo in raztezanje ter se običajno odvija na trdni podlagi na tleh. Telesu prinese sprostitev in boljšo cirkulacijo. Odpravlja energijske blokade, bolečine, stres, napetost in živčne težave.

Od tradicionalne masaže se razlikuje po tem, da se osredotoča na energijske linije v telesu – linije sen, ki jih je v telesu približno 72 000. Prekrivajo se s kitajskimi akupunkturnimi točkami in starodavno indijsko ajurvedo.

Legenda pripoveduje, da je oče tajske masaže in medicine Shivago Komarpaj, osebni zdravnik Buddhe izpred 2500 let. V starodavnih dokumentih ga opisujejo kot izjemnega zdravilca s širokim znanjem o zeliščih, ki je zdravil najpomembnejše ljudi svojega časa.

V resnici je zgodovina tajske masaže bolj zapletena. Nastala je pod vplivom indijske, kitajske in južno azijske kulture in medicine. Danes je mešanica različnih vrst zdravljenj s celega kraljestva. Vsaka tajska regija prakticira drugačno različico, prav tako pa lahko različne vrste tajskih masaž poiskusimo v Evropi.

jaz bi: “Tajska je zelooo enostavna za potovat in tudi zelo turistična (zame preveč). Otočki so pa tudi krasni. Lahko skočiš še malo na sever, za kak dan v džunglo, itd…”

 

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]