fbpx

Tarzanovske počitnice sredi brazilskega pragozda

Novice

Nenavadni hotel nastal po ideji Jacquesa Cousteauja Ste kdaj razmišljali, da bi obiskali brazilski pragozd, pa so vas od tega odvrnile misli na številne živali, ki lazijo v njem? Če bivate v spodaj opisanem hotelu, potem verjetno ni bojazni, ali pač? Hotelski kompleks Ariau Amazon Towers je največji v brazilskem prazgozdu. Dejansko gre za sedem […]

Nenavadni hotel nastal po ideji Jacquesa Cousteauja

Ste kdaj razmišljali, da bi obiskali brazilski pragozd, pa so vas od tega odvrnile misli na številne živali, ki lazijo v njem? Če bivate v spodaj opisanem hotelu, potem verjetno ni bojazni, ali pač?

Hotelski kompleks Ariau Amazon Towers je največji v brazilskem prazgozdu. Dejansko gre za sedem stolpov z 288 bivalnimi enotami, ki so dvignjeni približno od 10 do 20 metrov na tlemi, med seboj pa jih povezuje osem metrov kilometrov lesenih desk. Tako lahko hotelski gostje pravzaprav kar s ptičje perspektive občudujejo floro in favno, ne da bi pri tem motili bogat živalski in rastlinski svet, saj dejansko živijo kar sredi njega.

Na prvi pogled se hotelski kompleks zdi kot vesoljska postaja.

 
Foto: Uradna stran hotela

Prste vmes pri njegovem nastanku je imel slavni francoski raziskovalec Jacques Cousteau. Leta 1982 je s svojo ekipo raziskoval Amazonijo in v Manausu stanoval v hotelu, kjer je njegovega lastnika Francisca Ritto Bernardina hitro prepričal, naj zgradi nenavaden hotel. Pri gradnji so sledili modelu gradnje domorodcev, in ne le to, dejansko so ga zgradili domorodci, saj so le oni obvladali pravilno tehniko. Po začetnih načrtih in pogovorih je gradnja stekla leta 1985 in leto dni pozneje je bil prvi od zdajšnjih sedmih stolpov postavljen, čez dve leti pa je bil kompleks dokončan…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.