fbpx

Tarzanovske počitnice sredi brazilskega pragozda

Novice

Nenavadni hotel nastal po ideji Jacquesa Cousteauja Ste kdaj razmišljali, da bi obiskali brazilski pragozd, pa so vas od tega odvrnile misli na številne živali, ki lazijo v njem? Če bivate v spodaj opisanem hotelu, potem verjetno ni bojazni, ali pač? Hotelski kompleks Ariau Amazon Towers je največji v brazilskem prazgozdu. Dejansko gre za sedem […]

Nenavadni hotel nastal po ideji Jacquesa Cousteauja

Ste kdaj razmišljali, da bi obiskali brazilski pragozd, pa so vas od tega odvrnile misli na številne živali, ki lazijo v njem? Če bivate v spodaj opisanem hotelu, potem verjetno ni bojazni, ali pač?

Hotelski kompleks Ariau Amazon Towers je največji v brazilskem prazgozdu. Dejansko gre za sedem stolpov z 288 bivalnimi enotami, ki so dvignjeni približno od 10 do 20 metrov na tlemi, med seboj pa jih povezuje osem metrov kilometrov lesenih desk. Tako lahko hotelski gostje pravzaprav kar s ptičje perspektive občudujejo floro in favno, ne da bi pri tem motili bogat živalski in rastlinski svet, saj dejansko živijo kar sredi njega.

Na prvi pogled se hotelski kompleks zdi kot vesoljska postaja.

 
Foto: Uradna stran hotela

Prste vmes pri njegovem nastanku je imel slavni francoski raziskovalec Jacques Cousteau. Leta 1982 je s svojo ekipo raziskoval Amazonijo in v Manausu stanoval v hotelu, kjer je njegovega lastnika Francisca Ritto Bernardina hitro prepričal, naj zgradi nenavaden hotel. Pri gradnji so sledili modelu gradnje domorodcev, in ne le to, dejansko so ga zgradili domorodci, saj so le oni obvladali pravilno tehniko. Po začetnih načrtih in pogovorih je gradnja stekla leta 1985 in leto dni pozneje je bil prvi od zdajšnjih sedmih stolpov postavljen, čez dve leti pa je bil kompleks dokončan…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.