fbpx

Tarzanovske počitnice sredi brazilskega pragozda

Novice

Nenavadni hotel nastal po ideji Jacquesa Cousteauja Ste kdaj razmišljali, da bi obiskali brazilski pragozd, pa so vas od tega odvrnile misli na številne živali, ki lazijo v njem? Če bivate v spodaj opisanem hotelu, potem verjetno ni bojazni, ali pač? Hotelski kompleks Ariau Amazon Towers je največji v brazilskem prazgozdu. Dejansko gre za sedem […]

Nenavadni hotel nastal po ideji Jacquesa Cousteauja

Ste kdaj razmišljali, da bi obiskali brazilski pragozd, pa so vas od tega odvrnile misli na številne živali, ki lazijo v njem? Če bivate v spodaj opisanem hotelu, potem verjetno ni bojazni, ali pač?

Hotelski kompleks Ariau Amazon Towers je največji v brazilskem prazgozdu. Dejansko gre za sedem stolpov z 288 bivalnimi enotami, ki so dvignjeni približno od 10 do 20 metrov na tlemi, med seboj pa jih povezuje osem metrov kilometrov lesenih desk. Tako lahko hotelski gostje pravzaprav kar s ptičje perspektive občudujejo floro in favno, ne da bi pri tem motili bogat živalski in rastlinski svet, saj dejansko živijo kar sredi njega.

Na prvi pogled se hotelski kompleks zdi kot vesoljska postaja.

 
Foto: Uradna stran hotela

Prste vmes pri njegovem nastanku je imel slavni francoski raziskovalec Jacques Cousteau. Leta 1982 je s svojo ekipo raziskoval Amazonijo in v Manausu stanoval v hotelu, kjer je njegovega lastnika Francisca Ritto Bernardina hitro prepričal, naj zgradi nenavaden hotel. Pri gradnji so sledili modelu gradnje domorodcev, in ne le to, dejansko so ga zgradili domorodci, saj so le oni obvladali pravilno tehniko. Po začetnih načrtih in pogovorih je gradnja stekla leta 1985 in leto dni pozneje je bil prvi od zdajšnjih sedmih stolpov postavljen, čez dve leti pa je bil kompleks dokončan…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!