fbpx

Terme Šmarješke Toplice in hujšanje Alenke Kesar

Aktualno, Sprostitev, Wellness

Alenka Kesar o hujšanju v Termah Šmarješke Toplice.

Malo je krajev na svetu, kjer se lahko naužijete toliko prvinskih darov narave kot v Šmarjeških Toplicah. Blagodejni termalni vrelci vračajo življenjsko moč, bogato zelenje in potoki pa ustvarjajo svojevrstno klimo, da zadihate na vsa pljuča. Po gozdovih, travnikih in okoliških razglednih gričih vodi 15 urejenih poti za nordijsko hojo in kolesarjenje.

Terme Šmarješke Toplice

 Za dušo – dolenjska vedrina

Na tem koncu je kar nekaj izvirov, studencev in vrelcev, ki imajo po pripovedovanju ljudi zdravilno moč. Najbolj znani so že omenjeni termalni vrelci v Termah Šmarješke Toplice, ki so zajeti v dva notranja in tri zunanje bazene, malo manj znan pa je termalni izvir v Klevevžu. A tudi tu lahko zaplavate, saj je tudi ta izvir zajet v manjši bazen, voda v njem pa je vedno topla, ima od 21 do 25 stopinj. Iz Term vodi do Klevevža označena pešpot, do tja pa se lahko tudi zapeljete – s turističnim vlakcem, kolesom ali avtomobilom.

Raj v zavetju drevesnih krošenj – leseni bazen, ki leži tik nad toplim vrelcem.

Nastanitev

V Termah Šmarješke Toplice so na voljo trije vrhunsko opremljeni hoteli kategorije štirih zvezdic, ki jih obdaja prostran zdraviliški park. Prostorne sobe nudijo razkošje domačega okolja. Hotel Vitarium superior je namenjen najzahtevnejšim gostom. Prostorne klimatizirane sobe imajo opremo iz naravnih materialov, v hotelu je tudi predsedniški apartma. Nedavno prenovljeni Hotel Šmarjeta je primeren za družine in daljša bivanja, saj se ponaša s prostornimi družinskimi sobami. Tu je še Hotel Toplice, ki je primeren za vse tiste, ki na oddih pridejo sami in iščejo mir in ugodje v zelenih razgledih na bližnje vinograde.

Osebna zgodba Alenke Kesar o hujšanju in novem začetku

Indikacije, zdraviliško zdravljenje in wellness

Šmarješki zdravstveni center je cenjen in poznan predvsem po učinkovitem zdravljenju bolezni srca in ožilja, preventivnih programih za ohranjanje in krepitev zdravja za diabetike in koronarne bolnike ter nadaljevalni rehabilitaciji po infarktih ali operacijah na srcu in ožilju ter po poškodbah gibalnega sistema. V Termah Šmarješke Toplice pa deluje tudi sodobni diagnostični center s specialističnimi ambulantami in priznanimi specialisti na različnih področjih. Strokovnjakom je v pomoč sodobna oprema tako na področju kardiološke diagnostike kot tudi na oddelku za rehabilitacijo.

Center medicinskega wellnessa Vitarium Spa&Clinique slovi po celovitem programu storitev za preprečevanje civilizacijskih bolezni, ki so posledica sodobnega načina življenja. Namenjen je vsem, ki se zavedajo, da so v soočanju z vsakdanjimi življenjskimi situacijami lahko zmagovalci le, če so fizično in psihično v najboljši kondiciji. Posebnost centra sta programa za razstrupljanje telesa s postom in hujšanje pod zdravniškim nadzorom.

Vitarium Aqua je šmarješki svet termalnih bazenov, savn, tajskih masaž ter sprostilnih kopeli. Zatočišče, kjer s pomočjo zdravilne termalne vode ob zvokih nežne glasbe in prefinjenih aromah preobremenjeni sprostijo duha in obnovijo zalogo energije.

Alenka Kesar o hujšanju v Termah Šmarješke Toplice

Osebni arhiv

Alenka Kesar, nekdaj Alenka Mirt je bila dolgoletna urednica in voditeljica zdravstvenih oddaj Vizita.

Teden je minil, kot bi mignil. Izkoristila sem vsak trenutek, ki sem ga imela na voljo, da sem zastavljala vprašanja strokovnjakom v programu SlimFit, ki so mi bili vedno na voljo. Tako sem v mislih že sestavljala jedilnike za doma, tuhtala, kakšno vadbo bom izvajala in kako se bom še naprej držala začetega.

Zadnji dan so sledile še končne meritve in izkazalo se je, da sem izgubila 5 cm obsega telesa, kar je za šest dni programa dober rezultat. Ne gre pričakovati, da bi na hitro izgubili ne vem koliko kilogramov, še posebej ne, če se ti nabirajo leta. Bolj pomembno je, da krepiš mišice in izgubljaš odvečne maščobne obloge. To je namreč najboljša osnova za vnaprej. Je začetek bolj zdravega načina življenja. Če si spremembo življenjskega stila seveda želiš.

Pred odhodom domov sem dobila natančna navodila o prehranjevanju od nutricistke, kaj, koliko in kako naj jem. Od športnega trenerja sem dobila navodila, kako naj vadim in koliko in katera vadba je zame primerna. Od punc, s katerimi sem bila skupaj v programu, sem dobila objeme in naslove. Od osebja velike nasmehe in obljube, da se znova vidimo. Lep teden je bil. Predvsem zelo koristen. Tako me je potegnilo noter, da sem za rojstni dan, ki sem ga imela le nekaj dni po odhodu želela TRX trakove, da bom lahko tudi doma nadaljevala s telovadbo. Trakove vsak dan namestim in telovadim z njimi. Veliko hodim, tečem po stopnicah. Predvsem pa skrbno izbiram hrano. Obroki so manjši, uravnoteženi. Res sem na začetku več časa preživela v kuhinji, saj sem morala pripravljati obroke tudi za vnaprej, a sem se tega hitro privadila. Po 14 dneh nisem več imela tako hude potrebe po sladkem, počutje pa se je izboljšalo. Imam veliko več energije in motivacije, počutim se bolje.

Dobiš smernice za vnaprej. Dobiš navodila, kaj in kako jesti in se gibati. Je dobro darilo samemu sebi. Verjetno eno najboljših.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]