fbpx

Terme Šmarješke Toplice in hujšanje Alenke Kesar

Aktualno, Sprostitev, Wellness

Alenka Kesar o hujšanju v Termah Šmarješke Toplice.

Malo je krajev na svetu, kjer se lahko naužijete toliko prvinskih darov narave kot v Šmarjeških Toplicah. Blagodejni termalni vrelci vračajo življenjsko moč, bogato zelenje in potoki pa ustvarjajo svojevrstno klimo, da zadihate na vsa pljuča. Po gozdovih, travnikih in okoliških razglednih gričih vodi 15 urejenih poti za nordijsko hojo in kolesarjenje.

Terme Šmarješke Toplice

 Za dušo – dolenjska vedrina

Na tem koncu je kar nekaj izvirov, studencev in vrelcev, ki imajo po pripovedovanju ljudi zdravilno moč. Najbolj znani so že omenjeni termalni vrelci v Termah Šmarješke Toplice, ki so zajeti v dva notranja in tri zunanje bazene, malo manj znan pa je termalni izvir v Klevevžu. A tudi tu lahko zaplavate, saj je tudi ta izvir zajet v manjši bazen, voda v njem pa je vedno topla, ima od 21 do 25 stopinj. Iz Term vodi do Klevevža označena pešpot, do tja pa se lahko tudi zapeljete – s turističnim vlakcem, kolesom ali avtomobilom.

Raj v zavetju drevesnih krošenj – leseni bazen, ki leži tik nad toplim vrelcem.

Nastanitev

V Termah Šmarješke Toplice so na voljo trije vrhunsko opremljeni hoteli kategorije štirih zvezdic, ki jih obdaja prostran zdraviliški park. Prostorne sobe nudijo razkošje domačega okolja. Hotel Vitarium superior je namenjen najzahtevnejšim gostom. Prostorne klimatizirane sobe imajo opremo iz naravnih materialov, v hotelu je tudi predsedniški apartma. Nedavno prenovljeni Hotel Šmarjeta je primeren za družine in daljša bivanja, saj se ponaša s prostornimi družinskimi sobami. Tu je še Hotel Toplice, ki je primeren za vse tiste, ki na oddih pridejo sami in iščejo mir in ugodje v zelenih razgledih na bližnje vinograde.

Osebna zgodba Alenke Kesar o hujšanju in novem začetku

Indikacije, zdraviliško zdravljenje in wellness

Šmarješki zdravstveni center je cenjen in poznan predvsem po učinkovitem zdravljenju bolezni srca in ožilja, preventivnih programih za ohranjanje in krepitev zdravja za diabetike in koronarne bolnike ter nadaljevalni rehabilitaciji po infarktih ali operacijah na srcu in ožilju ter po poškodbah gibalnega sistema. V Termah Šmarješke Toplice pa deluje tudi sodobni diagnostični center s specialističnimi ambulantami in priznanimi specialisti na različnih področjih. Strokovnjakom je v pomoč sodobna oprema tako na področju kardiološke diagnostike kot tudi na oddelku za rehabilitacijo.

Center medicinskega wellnessa Vitarium Spa&Clinique slovi po celovitem programu storitev za preprečevanje civilizacijskih bolezni, ki so posledica sodobnega načina življenja. Namenjen je vsem, ki se zavedajo, da so v soočanju z vsakdanjimi življenjskimi situacijami lahko zmagovalci le, če so fizično in psihično v najboljši kondiciji. Posebnost centra sta programa za razstrupljanje telesa s postom in hujšanje pod zdravniškim nadzorom.

Vitarium Aqua je šmarješki svet termalnih bazenov, savn, tajskih masaž ter sprostilnih kopeli. Zatočišče, kjer s pomočjo zdravilne termalne vode ob zvokih nežne glasbe in prefinjenih aromah preobremenjeni sprostijo duha in obnovijo zalogo energije.

Alenka Kesar o hujšanju v Termah Šmarješke Toplice

Osebni arhiv

Alenka Kesar, nekdaj Alenka Mirt je bila dolgoletna urednica in voditeljica zdravstvenih oddaj Vizita.

Teden je minil, kot bi mignil. Izkoristila sem vsak trenutek, ki sem ga imela na voljo, da sem zastavljala vprašanja strokovnjakom v programu SlimFit, ki so mi bili vedno na voljo. Tako sem v mislih že sestavljala jedilnike za doma, tuhtala, kakšno vadbo bom izvajala in kako se bom še naprej držala začetega.

Zadnji dan so sledile še končne meritve in izkazalo se je, da sem izgubila 5 cm obsega telesa, kar je za šest dni programa dober rezultat. Ne gre pričakovati, da bi na hitro izgubili ne vem koliko kilogramov, še posebej ne, če se ti nabirajo leta. Bolj pomembno je, da krepiš mišice in izgubljaš odvečne maščobne obloge. To je namreč najboljša osnova za vnaprej. Je začetek bolj zdravega načina življenja. Če si spremembo življenjskega stila seveda želiš.

Pred odhodom domov sem dobila natančna navodila o prehranjevanju od nutricistke, kaj, koliko in kako naj jem. Od športnega trenerja sem dobila navodila, kako naj vadim in koliko in katera vadba je zame primerna. Od punc, s katerimi sem bila skupaj v programu, sem dobila objeme in naslove. Od osebja velike nasmehe in obljube, da se znova vidimo. Lep teden je bil. Predvsem zelo koristen. Tako me je potegnilo noter, da sem za rojstni dan, ki sem ga imela le nekaj dni po odhodu želela TRX trakove, da bom lahko tudi doma nadaljevala s telovadbo. Trakove vsak dan namestim in telovadim z njimi. Veliko hodim, tečem po stopnicah. Predvsem pa skrbno izbiram hrano. Obroki so manjši, uravnoteženi. Res sem na začetku več časa preživela v kuhinji, saj sem morala pripravljati obroke tudi za vnaprej, a sem se tega hitro privadila. Po 14 dneh nisem več imela tako hude potrebe po sladkem, počutje pa se je izboljšalo. Imam veliko več energije in motivacije, počutim se bolje.

Dobiš smernice za vnaprej. Dobiš navodila, kaj in kako jesti in se gibati. Je dobro darilo samemu sebi. Verjetno eno najboljših.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.