fbpx

Terme Banovci

Novice

V severovzhodnem delu Slovenije, na obronkih Panonske nižine se 13 kilometrov oddaljene od Ljutomera ponujajo Terme Banovci. Sredi murskih polj se gostom odpira bogastvo zdravilnih zemeljskih vod, ki pritečejo na plano iz več kot 1.700 metrov globine z za- četno temperaturo od 60°C do 68°C. Termalna voda, ki priteče iz teh vrelcev, je naravno zdravilno […]

V severovzhodnem delu Slovenije, na obronkih Panonske nižine se 13 kilometrov oddaljene od Ljutomera ponujajo Terme Banovci. Sredi murskih polj se gostom odpira bogastvo zdravilnih zemeljskih vod, ki pritečejo na plano iz več kot 1.700 metrov globine z za- četno temperaturo od 60°C do 68°C. Termalna voda, ki priteče iz teh vrelcev, je naravno zdravilno sredstvo, ki se uspešno uporablja pri zdravljenju poškodb in pooperacijskih stanj po posegih na okostju, sklepih in mišičju.

 Kopanja željni gostje lahko svoje plavalne veščine pilijo kar na skupno 1.920 m2 vodnih površin. Obiskovalcem so na voljo trije zunanji bazenih s termalno vodo, v katerih se temperatura giblje med 34°C in 38°C, plavalni bazen z navadno vodo in bazen s toboganom. Poskrbljeno pa je tudi za najmlajše goste, ki lahko neumorno čofotajo v otroškem bazenu. 216 m2 vodnih povr- šin so v Banovcih namenili zaprtemu bazenu s termalno vodo, ki omogoča termalna območja z različnimi temperaturami vode (od 34°C do 37°C) in je povezan s savnami (PROTROL ali savna z visoko temperaturo, namenjena ekstremnim savnarjem, ČRNA KÜHJA oziroma normalna finska savna s temperaturo od 65°C do 80°C in vlažnostjo do 30% in ZELHENCA, namenjena sprostitvi z večjo koncentracijo eterič- nih dišav v kombinaciji z izbrano barvo in sprostitveno glasbo ter SOPOT oziroma turška parna savna), trim kabinetom in podvodno ter ročno masažo. Vsi bazeni so opremljeni z vodnimi masa- žami in ponujajo svetlobne ter zvočne učinke. Velik rekreativni bazen je napolnjen z navadno vodo ter skupaj z mini bazenom in velikim toboganom navdušuje predvsem mlajše goste. Na svoj račun pa bodo v Banovcih prišli tudi naturisti. Tukaj je, namreč ločen od klasičnega kampa, prav njim namenjen Sončni gaj, prvi naturistični kamp ob termalni vodi v Evropi.• Kako pa je kaj s cenami v Termah Banovci?

Za celodneven vstop na bazen bodo odrasli gostje od ponedeljka do petka primorani odšteti 1.300 SIT, za upokojence ter otroke pa je vstopnina nižja in znaša okroglega tisočaka. V primeru, da gostje po intenzivni rekreaciji v termalni vodi začutijo lakoto, jo lahko odrasli potešijo (cena vključno s kopanjem) med tednom s kosilom za 2.300 SIT in otroci za 2.000 SIT. Dodatne informacije pa so vam na voljo na: www.radenska-zdravilisce.si/ /termbano oziroma na telefonski številki: 02 51 31 400.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.