fbpx

Termiti imajo moč

Novice

Termiti, te majhne žuželke dolge tri do dvajset milimetrov, imajo veliko rušilno moč, če se lotijo lesenih predmetov oziroma zgradb. Največ termitov je vAfriki. Živijo v organiziranih skupnostih, podobno kot čebele in mravlje. Njihovo občutljivo telo ne prenese sončnih žarkov, zato se premikajo po hodnikih, ki jih skopljejo, da so varni pred svetlobo. Zgodi se, […]

Termiti, te majhne žuželke dolge tri do dvajset milimetrov, imajo veliko rušilno moč, če se lotijo lesenih predmetov oziroma zgradb. Največ termitov je vAfriki.

Živijo v organiziranih skupnostih, podobno kot čebele in mravlje. Njihovo občutljivo telo ne prenese sončnih žarkov, zato se premikajo po hodnikih, ki jih skopljejo, da so varni pred svetlobo. Zgodi se, da je kos pohištva v notranjosti ves razžrt, čeprav na zunaj ni sledu o tem, da so ga napadli ti požrešni škodljivci. Njihovo prebivališče, termitnjak, je iz iveri, povezan s tako trdnim naravnim cementom, da se ga lahko lotiš le s krampom ali dinamitom. Zaradi posrečene ventilacije se giblje notranja temperatura med 15 in 25 stopinj Celzija. Mravlje so dedne sovražnice termitov; nekaj redkih vrst teh škodljivcev straši tudi poEvropi.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!