fbpx

Top knjige za popotnike

Potovanja

Na Unescov svetovni dan knjige nekaj naših predlogov, za popotniški navdih. Verjamemo, da bomo kmalu lahko spet popotniki.

# Divja, Cheryl Strayed

Američanka se poda na večtisočkilometrsko pacifiško gorsko pešpot v ZDA, ki poteka od mehiške do kanadske meje.

# V divjini, Jon Krakauer

Pisatelj sledi poti mladega Chrisa, ki se po koncu študija z nahrbtnikom in le najnujnejšimi stvarmi odpravi na popotovanje po Aljaski.

# Naš človek v Havani, Graham Greene

James Wormold se v času Batistove diktature zaplete v mrežo spletk na Kubi. Da bi prejemal denar od obveščevalni služb, si le-te preprosto izmisli.

# Poti, Robyn Davidson

Robyn se odpravi v puščavski Alice Springs v Avstraliji.

# Alkimist, Paulo Coelho

Pisatelj želi prepričati bralca, da naj vedno sledi svojim sanjam kot se po iskanju smisla življenja, mladi pastir v knjigi odpravi na pot iz Španije v Egipt.

# Na cesti, Jack Kerouac

Z glavnim junakom odpotuj na potovanje polno glasbe, drog in poezije po Ameriki v času po drugi svetovni vojni.

# Sedem let v Tibetu, Heinrich Harrer

V času druge svetovne vojne, se Avstrijca Heinrich in Peter odpravita iz Indije v Tibet. Za knjigo je Harrer prejel številne nagrade.

# Obala, Alex Garland

Skupina mladih se odpravi na Daljni vzhod v iskanju sebe in smisla življenja. Po knjigi je posnet tudi film z Lenordom DiCapriom v glavni vlogi.

# Veliki železniški bazar, Paul Theroux

Zgodba se nekaj mesecev odvija na transsibirski železnici in Grand Trunk Expressu v Indiji, ki bralca popelje na pot po Evropi, Aziji in Bližnjem vzhodu.

# Sonce vzhaja in zahaja, Ernest Hemingway

Američani v dvajsetih letih prejšnjega stoletja odkrivajo življenje in ljubezen v povojni Franciji.

# Divja obala, John Gimlette

Prepusti se potovanju v eksotično amazonsko džunglo.

# Strah in groza v Las Vegasu, Hunter S. Thompson

Raoul Duke in njegov odvetnik Dr Gonzo se ob vrhuncu vietnamske vojne in ob koncu hipijevskega gibanja 60. let odpravita na pot v Las Vegas.

# Cookova potovanja, James Cook

James Cook, znani raziskovalec 18. stoletja, nas popelje na potovanje okoli južne poloble in pacifiških otokov.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]