Top knjige za popotnike

Potovanja

Knjige za popotniški navdih.

# Divja, Cheryl Strayed

Američanka se poda na večtisočkilometrsko pacifiško gorsko pešpot v ZDA, ki poteka od mehiške do kanadske meje.

# V divjini, Jon Krakauer

Pisatelj sledi poti mladega Chrisa, ki se po koncu študija z nahrbtnikom in le najnujnejšimi stvarmi odpravi na popotovanje po Aljaski.

# Naš človek v Havani, Graham Greene

James Wormold se v času Batistove diktature zaplete v mrežo spletk na Kubi. Da bi prejemal denar od obveščevalni služb, si le-te preprosto izmisli.

# Poti, Robyn Davidson

Robyn se odpravi v puščavski Alice Springs v Avstraliji.

# Alkimist, Paulo Coelho

Pisatelj želi prepričati bralca, da naj vedno sledi svojim sanjam kot se po iskanju smisla življenja, mladi pastir v knjigi odpravi na pot iz Španije v Egipt.

# Na cesti, Jack Kerouac

Z glavnim junakom odpotuj na potovanje polno glasbe, drog in poezije po Ameriki v času po drugi svetovni vojni.

# Sedem let v Tibetu, Heinrich Harrer

V času druge svetovne vojne, se Avstrijca Heinrich in Peter odpravita iz Indije v Tibet. Za knjigo je Harrer prejel številne nagrade.

# Obala, Alex Garland

Skupina mladih se odpravi na Daljni vzhod v iskanju sebe in smisla življenja. Po knjigi je posnet tudi film z Lenordom DiCapriom v glavni vlogi.

# Veliki železniški bazar, Paul Theroux

Zgodba se nekaj mesecev odvija na transsibirski železnici in Grand Trunk Expressu v Indiji, ki bralca popelje na pot po Evropi, Aziji in Bližnjem vzhodu.

# Sonce vzhaja in zahaja, Ernest Hemingway

Američani v dvajsetih letih prejšnjega stoletja odkrivajo življenje in ljubezen v povojni Franciji.

# Divja obala, John Gimlette

Prepusti se potovanju v eksotično amazonsko džunglo.

# Strah in groza v Las Vegasu, Hunter S. Thompson

Raoul Duke in njegov odvetnik Dr Gonzo se ob vrhuncu vietnamske vojne in ob koncu hipijevskega gibanja 60. let odpravita na pot v Las Vegas.

# Cookova potovanja, James Cook

James Cook, znani raziskovalec 18. stoletja, nas popelje na potovanje okoli južne poloble in pacifiških otokov.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.