fbpx

Triki, s katerimi boste zjutraj hitreje oblečeni

Jutranja.

Poskusite te bližnjice za brezhibno urejen videz v rekordnem času.

Po navadi imajo ženske več težav z oblačili in urejenim videzom zjutraj kot moški, vseeno pa bo kakšen nasvet uporaben tudi za moške. Če ne drugega, jih bodo lahko posredovali svojim najdražjim.

Najljubše modne dodatke imejte shranjene nekje pri vhodnih vratih

Na primer par vsestranskih uhanov, uro ali drugega nakita, imejte nekje blizu vhoda, da jih v jutranji naglici ne iščete. Najboljše je nekje zraven ključev. Tako boste prihranili nekaj dragocenih sekund, nadenete pa si jih lahko na poti do avta ali avtobusa.

Tudi brez likanja so oblačila lahko lepa

Pred tuširanjem odnesite pomečkana oblačila kopalnico in zaprite vrata. Prostor bo vlažen, gube na oblačilih pa bodo manj vidne. Zjutraj res ni časa, da se likalnik ogreje, kajne?

Spakirajte notranjo torbo

Če ste tip ženske, ki pogosto menja torbice, vam predlagamo, da imate manjšo, mehkejšo torbico, ki jo lahko pospravite v vsako torbico. V njej imejte vse potrebno, zjutraj pa jo le prestavite v tisto torbico, ki se poda k vašim trenutnim oblačilom. Preprost trik, ki prihrani čas in tveganje, da bi kaj pozabili.

Imejte vsestransko torbico

Seveda lahko izpustite prejšnji korak in si kupite »nevtralno« torbico, ki se poda k vsemu. Svetujemo, da izberete kakovosten kos, ki se poda k črnim, rjavim in nevtralnim tonom, četudi boste zanj odšteli malo več denarja.

Izberite uporabne, klasične čevlje

Namesto da polnite omaro z »insta« čevlji, ki jih boste obuli le enkrat, ravno tako kot pri torbici, izberite nevtralen par čevljev, ki naj bodo udobni, iz kakovostnih materialov in se podajo k oblačilom, ki jih najraje nosite. S tem se izognete jutranji negotovosti, kateri čevlji se najbolje podajo k obleki, saj imate par, ki se poda k vsemu.

Brez suknjiča ne gre

Suknjiči so vsestransko uporabni, saj celotnemu videzu dodajo piko na i. Bolj casual videzu dodajo nekaj resnosti, z njimi lahko skrijete tudi kakšen madež na srajci. Uporabni so tudi v prehodnih obdobjih, ko je vreme nestanovitno.

Na zalogi imejte obleke

Če zjutraj porabite preveč časa, da uskladite zgornji in spodnji kos, je najlažje, da imate v omari nekaj oblek, s katerimi ne boste imeli težav, kako jih kombinirati.

Nosite črno

Ujemanje barv in vzorcev oblačil zna biti zjutraj težje, kot se sliši. Bodite kot newyorška dekleta in nosite črno za vse priložnosti. Je praktično, prikladno in še v službo ne boste zamudili. Črno lahko vedno popestrite z nakitom.

Jejte, preden se oblečete

Zajtrk pojejte še v jutranji halji. Če vam slučajno uspe pridelati kakšen madež, je lažje, da ga imate na halji, kot na skrbno izbranih oblačilih

Imejte urejeno omaro

Morda vam bo vzelo nekaj časa, da si boste uredili omaro, toda urejen prostor lahko zmanjša jutranje tegobe, kaj obleči. Če bo vaša omara urejena, bodisi po podobnih barvah, stilu ali vrsti oblačila, boste prihranili kar nekaj časa, četudi boste kdaj zaspali.

Zvečer preverite vremensko napoved

Naredite si uslugo in pred spanjem preverite, kakšno vreme vas čaka naslednji dan. Tako si boste lahko v glavi približno sestavili, kaj boste oblekli naslednji dan, tisti bolj organizirani, pa si lahko vsa oblačila pripravite že zvečer.

Vse lahko pripravite že prej

Kot smo omenili, si oblačila lahko pripravite že zvečer. Ravno tako si lahko pripravite vse potrebno za zajtrk in ostalo, kar vam zjutraj krade največ časa.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku.
  Sem prof. umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v OŠ, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. […]
 • Nataša Jeza Kotnik: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Njena velika želja je bila, da bi zjutraj brala. Če vstaneš uro prej in bereš, je to 365 ur dodatnega branja na leto. Če povprečno preberemo knjigo v enem tednu, to pomeni 52 knjig na leto. In se je začelo.
 • Alenka Resinovič REZA: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Ljudje smo socialna bitja in druženja, dotiki, nasmehi in ukvarjanje s tistimi, za katere nam je mar, bi morali biti na prvem mestu. Žal nam je v zadnjem času vse ...
 • “V redu je, vzemi!” – za natečaj
  Pri srcu me je pogrelo, pomahala sem fantu z novimi japonkami, ostalim razdelila še nekaj čokoladic in zapustila vas. Polna. Ljubezni, sreče, upanja.
 • Iza Sia Login: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  V tem trenutku bi bila najbolj srečna če bi bili vsi ljudje sposobni aboslutne resnice glede trenutne svetovne situacije (tako mediji, strokovnjaki, politiki, poslovneži in ostali Zemjani) in bi s skupnimi močmi soustvarjali realnost in prihodnost.