Tudi z malo denarja se da potovati

Potovanja

Bodi na preži za ugodnimi letalskimi kartami.

# Potovanje potavi na prvo mesto

Če želiš potovati, naj potovanje postane trenutna prioriteta v tvojem življenju. Namesto novih oblačil, obiska kina ali večerje v restavraciji, denar shrani in šparovček se bo hitro napolnil.

# Potuj in delaj hkrati

Ena izmed možnosti je, da si najdeš službo, ki ti omogoča potovanja. Med drugim lahko postaneš turistični vodnik, stevardesa ali inštruktor smučanja, ali pa se čez sezono podaš na križarko ali jahto.

# Pravočasno rezerviraj letalsko karto in prihrani

Pomembno je, da jo rezerviraš dovolj zgodaj. Če je možno izbiraj med nizkocenovnimi prevozniki in zbiraj letalske milje. Spremljaj ponudbo in bodi na preži za popusti in drugimi ugodnostmi.

# Hrano si pripravi sam

Izogni se restavracijam in si hrano skuhaj sam. V hostlih in apartmajih imaš dostop do kuhinje, tako da jo izkoristi.

# Na ogled znamenitosti ceneje

V mestu izkoristi možnost ‘free walking tours’ in si za ceno napitnine oglej mesto z lokalnim vodnikom. Veliko znamenitosti si lahko ogledaš zastonj, za ostale pa se pozanimaj o turističnih karticah, s katerimi lahko prihraniš pri vstopih v muzeje in druge atrakcije.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.