fbpx

Turčija vabi

Novice

Turčija je barvita dežela z bogato zgodovino in številnimi zgodovinskimi in naravnimi lepotami, dežela prijaznih ljudi, znana po odlični hrani.

Turčija je barvita dežela z bogato zgodovino in številnimi zgodovinskimi in naravnimi lepotami,  dežela prijaznih ljudi, znana po odlični hrani. Je raznovrstna, lahko vas privabi in očara njena obala, dolga preko 7000 km in je odlična destinacija za ljubitelje  različnih vodnih športov, še posebej ob sredozemlju, kjer beležijo čez leto povprečno kar 300 sončnih dni. Res težko, da vam vreme skazi dopust.

Raziskovalni duh vas lahko  napoti v notranjost v Anatolijo, kjer je do sedaj bilo odkrito najstarejše mesto na svetu, ki sega v čas 7500 let pred našim štetjem in so ga odkrili v bližini Konye. Prav tako so mnoga znamenita mesta iz antične grške kulture pravzaprav v Turčiji in ne Grčiji. Sem lahko prištevamo ostanke mesta Troje, Pergamuma in drugih. Mesečeva magična pokrajina – Kapadokija z enkratnimi goratimi formami, ki jih je  izoblikovalo vulkansko delovanje pred milijoni let in erozija. Nadvse fascinantne so naselbine izdolbljene v te gore… Mnogo razlogov, da v prihodnosti obiščemo tudi ta biser.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.