fbpx

Turčija vabi

Novice

Turčija je barvita dežela z bogato zgodovino in številnimi zgodovinskimi in naravnimi lepotami, dežela prijaznih ljudi, znana po odlični hrani.

Turčija je barvita dežela z bogato zgodovino in številnimi zgodovinskimi in naravnimi lepotami,  dežela prijaznih ljudi, znana po odlični hrani. Je raznovrstna, lahko vas privabi in očara njena obala, dolga preko 7000 km in je odlična destinacija za ljubitelje  različnih vodnih športov, še posebej ob sredozemlju, kjer beležijo čez leto povprečno kar 300 sončnih dni. Res težko, da vam vreme skazi dopust.

Raziskovalni duh vas lahko  napoti v notranjost v Anatolijo, kjer je do sedaj bilo odkrito najstarejše mesto na svetu, ki sega v čas 7500 let pred našim štetjem in so ga odkrili v bližini Konye. Prav tako so mnoga znamenita mesta iz antične grške kulture pravzaprav v Turčiji in ne Grčiji. Sem lahko prištevamo ostanke mesta Troje, Pergamuma in drugih. Mesečeva magična pokrajina – Kapadokija z enkratnimi goratimi formami, ki jih je  izoblikovalo vulkansko delovanje pred milijoni let in erozija. Nadvse fascinantne so naselbine izdolbljene v te gore… Mnogo razlogov, da v prihodnosti obiščemo tudi ta biser.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!