fbpx

Turčija vabi

Novice

Turčija je barvita dežela z bogato zgodovino in številnimi zgodovinskimi in naravnimi lepotami, dežela prijaznih ljudi, znana po odlični hrani.

Turčija je barvita dežela z bogato zgodovino in številnimi zgodovinskimi in naravnimi lepotami,  dežela prijaznih ljudi, znana po odlični hrani. Je raznovrstna, lahko vas privabi in očara njena obala, dolga preko 7000 km in je odlična destinacija za ljubitelje  različnih vodnih športov, še posebej ob sredozemlju, kjer beležijo čez leto povprečno kar 300 sončnih dni. Res težko, da vam vreme skazi dopust.

Raziskovalni duh vas lahko  napoti v notranjost v Anatolijo, kjer je do sedaj bilo odkrito najstarejše mesto na svetu, ki sega v čas 7500 let pred našim štetjem in so ga odkrili v bližini Konye. Prav tako so mnoga znamenita mesta iz antične grške kulture pravzaprav v Turčiji in ne Grčiji. Sem lahko prištevamo ostanke mesta Troje, Pergamuma in drugih. Mesečeva magična pokrajina – Kapadokija z enkratnimi goratimi formami, ki jih je  izoblikovalo vulkansko delovanje pred milijoni let in erozija. Nadvse fascinantne so naselbine izdolbljene v te gore… Mnogo razlogov, da v prihodnosti obiščemo tudi ta biser.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!