fbpx

Turčija vabi

Novice

Turčija je barvita dežela z bogato zgodovino in številnimi zgodovinskimi in naravnimi lepotami, dežela prijaznih ljudi, znana po odlični hrani.

Turčija je barvita dežela z bogato zgodovino in številnimi zgodovinskimi in naravnimi lepotami,  dežela prijaznih ljudi, znana po odlični hrani. Je raznovrstna, lahko vas privabi in očara njena obala, dolga preko 7000 km in je odlična destinacija za ljubitelje  različnih vodnih športov, še posebej ob sredozemlju, kjer beležijo čez leto povprečno kar 300 sončnih dni. Res težko, da vam vreme skazi dopust.

Raziskovalni duh vas lahko  napoti v notranjost v Anatolijo, kjer je do sedaj bilo odkrito najstarejše mesto na svetu, ki sega v čas 7500 let pred našim štetjem in so ga odkrili v bližini Konye. Prav tako so mnoga znamenita mesta iz antične grške kulture pravzaprav v Turčiji in ne Grčiji. Sem lahko prištevamo ostanke mesta Troje, Pergamuma in drugih. Mesečeva magična pokrajina – Kapadokija z enkratnimi goratimi formami, ki jih je  izoblikovalo vulkansko delovanje pred milijoni let in erozija. Nadvse fascinantne so naselbine izdolbljene v te gore… Mnogo razlogov, da v prihodnosti obiščemo tudi ta biser.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.