fbpx

Turisti ogrožajo Machu Picchu

Novice

Vse več turistov, nove ceste in novi hoteli v Machu Picchu Pueblu pod vznožjem največje perujske znamenitosti že močno ogrožajo starodavno inkovsko naselbino. Unesco, ki je Machu Picchu zaščitil kot del svetovne kulturne dediščine, Peruju priporoča korenit zasuk pri politiki turističnega izkoriščanja znamenitosti – skupaj z omejitvami obiskov. Če se to ne bo zgodilo, bo […]

Vse več turistov, nove ceste in novi hoteli v Machu Picchu Pueblu pod vznožjem največje perujske znamenitosti že močno ogrožajo starodavno inkovsko naselbino.

Unesco, ki je Machu Picchu zaščitil kot del svetovne kulturne dediščine, Peruju priporoča korenit zasuk pri politiki turističnega izkoriščanja znamenitosti – skupaj z omejitvami obiskov. Če se to ne bo zgodilo, bo Unesco dal spomenik na spisek ogroženih znamenitosti. Najbolj je uničena 500 let stara inkovska pot, ki vodi k spomeniku. Sam Machu Picchu je utrpel poškodbe ob pristajanju helikopterjev v sedemdesetih letih, ob snemanju reklame za pivo leta 2000 so poškodovali kamnito sončno uro, grozi pa mu tudi projekt žičnice, ki je sicer zamrznjen, a še ni povsem opuščen.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!