fbpx

Turistične vrednotnice – vroče debate

Novice

Bone bodo dobili prav vsi državljani. Mlajši od 18 let naj bi dobili bon v višini 50 evrov, polnoletni državljani pa bon v višini 200 evrov.

Z bonom bodo lahko državljani plačevali storitve, ki se nanašajo na nastanitve in nastanitve z zajtrkom, ki jih nudijo hoteli, počitniški domovi, kampi, turistične kmetije in vsi ostali “udobni nastanitveni obrati za kratkotrajno bivanje.

Državljani bodo lahko svoj bon unovčili od 1. junija do 31. decembra 2020 pri ponudniku storitev v Sloveniji.

“Drugi ukrep je dodelitev vrednostnih bonov vsem državljanom Slovenije, ki jih prejmejo osebe, starejše od 18 let, v vrednosti 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov. Bone se bo lahko uporabilo do 31. decembra 2020 za nastanitve z zajtrkom, ki jih nudijo hoteli, počitniški domovi, kampi, turistične kmetije in vsi ostali podobni nastanitveni obrati za kratkotrajno bivanje. Bodo v elektronski obliki, ob unovčenju pa bo oseba morala navesti davčno številko. FURS bo v 8 dneh ponudniku storitve povrnil znesek. ” vir: gov.si

Forumske debate

Debata 1: “Letos si bom zaradi vaučerja privoščila najdražji dopust.”

“Zelo sem vesela. 23 let sem že zaposlena, vsako leto si privoščimo dopust, a zmeraj moram gledati na ceno. Letos dobimo 500evrov, nekaj bomo še dodali zraven in razkošno uživali cel teden. Ponavadi damo 350 za apartma na hrvaškem, kuhamo pa sami. Juhej, letos mi bodo cel teden kuhali drugi. Hvala vlada. Jaz sem presrečna.”

Debata 2: Dobim za 600 eur vavčerjev za dopust

 “/…/ vodja vladne delovne skupine Matej Lahovnik, bodo to ‘prenosljivost’ bonov pravno-formalno še uredili, bodo pa bone v vrednosti 50 evrov prejeli tudi otroci. Štiričlanska družina bo tako denimo prejela ‘pomoč’ v obliki 500 evrov vrednega bona, prenosljivost pa bo po Lahovnikovih besedah pomenila, da bodo stari starši bone lahko na primer podarili vnukom.”

Debata 3: Kaj že kaj klicarite okoli po hotelih?

“/…/ ahaha, dokler nimam tega opevanega vavčerja v rokah in dokler me točno ne seznanijo z vsemi pogoji uporabe, se obnašam, kot da ga ni. Itak ne verjamem, dokler ne vidim. Pa še potem ne verjamem, da bo vse tako simpl, kot hočejo sedaj prikazat, Iz izkušenj se bojim, da bo en kup haklcov, da bo ja državi čim več ostalo.”

Debata 4: Kdaj in kje lahko začnemo z vaučer rezervacijami?

“Saj se zavedaš, da obstaja razlog, da so cene tako nizke? V Halozah si ne predstavljam preživeti dopusta. Vinogradi, vino in gradovi me ne zanimajo. Potem pa že počasi zmanjka, da bom pa en teden na eni turistični kmetiji spal in recimo kolesaril okrog – to lahko storim od doma.”

Debata 5: Nateg z vaučerji TO NI RES

“Jaz bom pa z veseljem koristila. Če dobim še od koga, toliko bolje :).
Nameravam pa it v kamp in potem uživat v okolici: hribi, plavanje, kolo.
Večina, ki jih poznam, bo tudi koristila.”


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!