fbpx

Turistično najzanimivejša država je Švica

Novice

Slovenija zasedla 35. mesto Turistično najbolj konkurenčna država na svetu je Švica, sledita pa ji Avstrija in Nemčija, ugotavlja Svetovni gospodarski forum. Švici, Avstriji in Nemčiji med prvimi desetimi državami sledijo Francija, Kanada, Španija, Švedska, ZDA, Avstralija in Singapur. Največji skok v primerjavi z lanskim letom sta med omenjenimi državami dosegla Francija, ki se je […]

Slovenija zasedla 35. mesto

Turistično najbolj konkurenčna država na svetu je Švica, sledita pa ji Avstrija in Nemčija, ugotavlja Svetovni gospodarski forum.

Švici, Avstriji in Nemčiji med prvimi desetimi državami sledijo Francija, Kanada, Španija, Švedska, ZDA, Avstralija in Singapur. Največji skok v primerjavi z lanskim letom sta med omenjenimi državami dosegla Francija, ki se je z desetega povzpela na četrto mesto, in Singapur, ki je s 16. prišel na 10. mesto.

Švica se je znašla na vrhu seznama najbolj turistično konkurenčnih držav.

Foto: EPA

Največ mest je med prvimi desetimi državami v primerjavi z letom 2008 izgubila Avstralija, ki je s četrtega padla na deveto mesto.

Med 133 državami, ki so se uvrstile na lestvico, je turistično najmanj konkurenčna država Čad, družbo pa ji delajo še Lesoto, Burundi, Slonokoščena obala, Bangladeš, Nigerija, Mavretanija, Burkina Faso, Kamerun in Mozambik.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!