fbpx

Turistično najzanimivejša država je Švica

Novice

Slovenija zasedla 35. mesto Turistično najbolj konkurenčna država na svetu je Švica, sledita pa ji Avstrija in Nemčija, ugotavlja Svetovni gospodarski forum. Švici, Avstriji in Nemčiji med prvimi desetimi državami sledijo Francija, Kanada, Španija, Švedska, ZDA, Avstralija in Singapur. Največji skok v primerjavi z lanskim letom sta med omenjenimi državami dosegla Francija, ki se je […]

Slovenija zasedla 35. mesto

Turistično najbolj konkurenčna država na svetu je Švica, sledita pa ji Avstrija in Nemčija, ugotavlja Svetovni gospodarski forum.

Švici, Avstriji in Nemčiji med prvimi desetimi državami sledijo Francija, Kanada, Španija, Švedska, ZDA, Avstralija in Singapur. Največji skok v primerjavi z lanskim letom sta med omenjenimi državami dosegla Francija, ki se je z desetega povzpela na četrto mesto, in Singapur, ki je s 16. prišel na 10. mesto.

Švica se je znašla na vrhu seznama najbolj turistično konkurenčnih držav.

Foto: EPA

Največ mest je med prvimi desetimi državami v primerjavi z letom 2008 izgubila Avstralija, ki je s četrtega padla na deveto mesto.

Med 133 državami, ki so se uvrstile na lestvico, je turistično najmanj konkurenčna država Čad, družbo pa ji delajo še Lesoto, Burundi, Slonokoščena obala, Bangladeš, Nigerija, Mavretanija, Burkina Faso, Kamerun in Mozambik.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.