fbpx

Ukradena Mona Lisa

Novice, Potovanja

Mona Lisa ni bila od vedno tako slavna.

Leonardo da Vinci je tedaj dokaj neznani portret Mone Lise iz Italije v Francijo prinesel leta 1516. V začetku 20. stoletja jo je Vincenzo Peruggio – italijanski patriot, ukradel iz Louvra in sklenil, da se ta mora vrniti nazaj v ‘domačo’ Italijo.

Čez nekaj let se je odločil sliko prodati preprodajalcu umetnin, ta pa je tatu prijavil policiji in sledila je aretacija. Italija je portret vrnila muzeju Louvre in Mono Liso je zadela večna slava.

Pravi test: “Mona Lisa ima naenkrat veliko bolj izrazit nasmešek. Prej je bila bolj resna,nasmeška skorajda nisi mogel razbrati,zdaj se zelo očitno smeji.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.