fbpx

Umetne hrane še ne bo na krožnikih v Indiji

Novice

Indijska javnost razdvojena glede genetsko spremenjene hrane Indija je zaradi varnostnih pomislekov za nedoločen čas odložila pridelavo genetsko spremenjenje zelenjave. Indijski minister za okolje Džairam Rameš je sporočil, da je potrebnih več študij, ki bi ugotavljale, ali so genetsko spremenjeni jajčevci varni za uporabnike in okolje. Foto: EPA Poskusno so genetsko spremenjeno zelenjavo začeli v […]

Indijska javnost razdvojena glede genetsko spremenjene hrane

Indija je zaradi varnostnih pomislekov za nedoločen čas odložila pridelavo genetsko spremenjenje zelenjave.

Indijski minister za okolje Džairam Rameš je sporočil, da je potrebnih več študij, ki bi ugotavljale, ali so genetsko spremenjeni jajčevci varni za uporabnike in okolje.


Foto: EPA

Poskusno so genetsko spremenjeno zelenjavo začeli v Indiji saditi leta 2008, leto pozneje pa jo je odobrila vlada. Javnost je glede uporabe genetsko spremenjene hrane močno razdvojena.

Minister Rameš je napovedal moratorij na pridelavo genetsko spremenjene zelenjave, dokler ne bodo “neodvisne znanstvene študije” o varnosti take hrane pomirile tako strokovne kot laične javnosti, ki je zelo negativno nastrojena. “Odločitev je odgovorna do znanosti in upošteva javnost,” je minister pojasnil, zakaj se je odločil za odlog.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.