fbpx

Umetne hrane še ne bo na krožnikih v Indiji

Novice

Indijska javnost razdvojena glede genetsko spremenjene hrane Indija je zaradi varnostnih pomislekov za nedoločen čas odložila pridelavo genetsko spremenjenje zelenjave. Indijski minister za okolje Džairam Rameš je sporočil, da je potrebnih več študij, ki bi ugotavljale, ali so genetsko spremenjeni jajčevci varni za uporabnike in okolje. Foto: EPA Poskusno so genetsko spremenjeno zelenjavo začeli v […]

Indijska javnost razdvojena glede genetsko spremenjene hrane

Indija je zaradi varnostnih pomislekov za nedoločen čas odložila pridelavo genetsko spremenjenje zelenjave.

Indijski minister za okolje Džairam Rameš je sporočil, da je potrebnih več študij, ki bi ugotavljale, ali so genetsko spremenjeni jajčevci varni za uporabnike in okolje.


Foto: EPA

Poskusno so genetsko spremenjeno zelenjavo začeli v Indiji saditi leta 2008, leto pozneje pa jo je odobrila vlada. Javnost je glede uporabe genetsko spremenjene hrane močno razdvojena.

Minister Rameš je napovedal moratorij na pridelavo genetsko spremenjene zelenjave, dokler ne bodo “neodvisne znanstvene študije” o varnosti take hrane pomirile tako strokovne kot laične javnosti, ki je zelo negativno nastrojena. “Odločitev je odgovorna do znanosti in upošteva javnost,” je minister pojasnil, zakaj se je odločil za odlog.


Sledite nam


RSS Ustavi se!