fbpx

Umetne hrane še ne bo na krožnikih v Indiji

Novice

Indijska javnost razdvojena glede genetsko spremenjene hrane Indija je zaradi varnostnih pomislekov za nedoločen čas odložila pridelavo genetsko spremenjenje zelenjave. Indijski minister za okolje Džairam Rameš je sporočil, da je potrebnih več študij, ki bi ugotavljale, ali so genetsko spremenjeni jajčevci varni za uporabnike in okolje. Foto: EPA Poskusno so genetsko spremenjeno zelenjavo začeli v […]

Indijska javnost razdvojena glede genetsko spremenjene hrane

Indija je zaradi varnostnih pomislekov za nedoločen čas odložila pridelavo genetsko spremenjenje zelenjave.

Indijski minister za okolje Džairam Rameš je sporočil, da je potrebnih več študij, ki bi ugotavljale, ali so genetsko spremenjeni jajčevci varni za uporabnike in okolje.


Foto: EPA

Poskusno so genetsko spremenjeno zelenjavo začeli v Indiji saditi leta 2008, leto pozneje pa jo je odobrila vlada. Javnost je glede uporabe genetsko spremenjene hrane močno razdvojena.

Minister Rameš je napovedal moratorij na pridelavo genetsko spremenjene zelenjave, dokler ne bodo “neodvisne znanstvene študije” o varnosti take hrane pomirile tako strokovne kot laične javnosti, ki je zelo negativno nastrojena. “Odločitev je odgovorna do znanosti in upošteva javnost,” je minister pojasnil, zakaj se je odločil za odlog.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.